Editor wishlist

Download scenarios and talk about scenario design.

Moderators: Slitherine Core, BA Moderators

junk2drive
BA Moderator
BA Moderator
Posts: 1478
Joined: Sun May 23, 2010 4:47 pm
Location: Arizona USA -7GMT

Editor wishlist

Post by junk2drive » Wed Oct 20, 2010 8:38 pm

Hotkeys for mass changes to height and ground terrain. With the default of green grass and level 0 it takes a long time to change large areas. Painting works somewhat for terrain but there is nothing for height.

pipfromslitherine
Site Admin
Site Admin
Posts: 8889
Joined: Wed Mar 23, 2005 10:35 pm

Post by pipfromslitherine » Wed Oct 20, 2010 8:59 pm

I'm going to sticky this as a thread for these kinds of requests. If you want to add an entry, please be sure and be specific about the feature you'd like to see.

Cheers

Pip

junk2drive
BA Moderator
BA Moderator
Posts: 1478
Joined: Sun May 23, 2010 4:47 pm
Location: Arizona USA -7GMT

Post by junk2drive » Thu Oct 21, 2010 1:10 am

Shallow water tile. Can be crossed by units.

-1 height level for sinking rivers, trenches and foxholes.

Hotkey to destroy units, like the one for objects.

Jugger
Corporal - 5 cm Pak 38
Corporal - 5 cm Pak 38
Posts: 34
Joined: Sun Aug 08, 2010 7:38 am

Additional plugins

Post by Jugger » Fri Oct 22, 2010 6:46 am

A simple reinforcement plugin/tab instead of scripting reinforcements would be a valuable addition to those of us who cannot get the grasp nor the time for scripting.What turn the reinforcements arrive on? What is there composition? and what map tiles do they arrive on? A plugin to allow you to write text straight onto the map you are creating rather than have to script it. This would be good for victory markers or village names, places of interest...etc. Simple buttons to create Campaign Text, Scenario text and even text which is triggered by events such as start of turns, capturing victory point or the arrival of reinforcements. Keep up the good work guys. :)

maximvs
Staff Sergeant - Kavallerie
Staff Sergeant - Kavallerie
Posts: 321
Joined: Thu Oct 05, 2006 5:11 pm
Location: Nottingham UK

Post by maximvs » Fri Oct 22, 2010 5:13 pm

Yes, reinforcements would be easy if the editor allowed you to place them where you want them and then say, right click to enter the turn when you want them to appear!

Not being a programmer means I will be avoiding all this scripting business, but my efforts with the template are very satisfying!

As someone noted in another thread, the fords (if placed over a water tile) don't make the water crossable. Has anyone found a way round this yet? Apart from the obvious - change it to a bridge!)

tim1966
Administrative Corporal - SdKfz 232 8Rad
Administrative Corporal - SdKfz 232 8Rad
Posts: 161
Joined: Sat Jul 31, 2010 7:15 pm
Location: Brighton, UK
Contact:

Post by tim1966 » Fri Oct 22, 2010 6:29 pm

Maybe a plugin for achievements if possible and also setting bombardments and air attacks for AI- the target position and turn they happen.

The new plugin is great by the way!
Models from Tim's Surplus Store ... Established 1966 ... Open 24/7 ... closed for TEA TIME

Merr
Captain - Heavy Cruiser
Captain - Heavy Cruiser
Posts: 903
Joined: Mon Aug 16, 2010 2:00 pm

Post by Merr » Fri Oct 22, 2010 7:18 pm

maximvs wrote: As someone noted in another thread, the fords (if placed over a water tile) don't make the water crossable. Has anyone found a way round this yet? Apart from the obvious - change it to a bridge!)
maximvs,

Look at this thread ... viewtopic.php?t=18778&highlight=ford

Hope that helps,

Merr

Merr
Captain - Heavy Cruiser
Captain - Heavy Cruiser
Posts: 903
Joined: Mon Aug 16, 2010 2:00 pm

Post by Merr » Fri Oct 22, 2010 9:11 pm

UNIT SORT BUTTONS ;
Since you're adding a lot of new units in your add-on ... Perhaps sorting the unit list with "type-buttons".
You know, like TRACKED, WHEELED, INFANTRY, ARTILLERY, etc.

Right now it's getting too jumbled up and I'm getting too lazy to scroll to the bottom of the list when trying to find a new unit!

Thanks.

junk2drive
BA Moderator
BA Moderator
Posts: 1478
Joined: Sun May 23, 2010 4:47 pm
Location: Arizona USA -7GMT

Post by junk2drive » Fri Oct 22, 2010 9:28 pm

Merr, good idea. Did you try that with Open Office?

I took the stock csv, highlighted and deleted everything but the header lines, and saved as headeronly.csv

Now I can copy my last line to the new csv and view all the info or compare units.

Merr
Captain - Heavy Cruiser
Captain - Heavy Cruiser
Posts: 903
Joined: Mon Aug 16, 2010 2:00 pm

Post by Merr » Fri Oct 22, 2010 9:58 pm

junk2drive wrote:Merr, good idea. Did you try that with Open Office?

I took the stock csv, highlighted and deleted everything but the header lines, and saved as headeronly.csv

Now I can copy my last line to the new csv and view all the info or compare units.
I shy away from messing with CSV as much as possible ... and sorting them would only get me in trouble!

Your comment about "comparing" gave me another suggestion for the editor, although it's been mentioned before ...

UNIT STAT INFO BUTTON ;
When you click on the units name it will activate an info button that you can click-on to bring up a window with basic unit stats... ie, tracked?, wheeled?, armor?, speed(ap)?, transport?, etc.
To be honest, when I first ran the editor I didn't know what a "8RAD" was :roll:
I'm thinking in terms of "newbies" and veteran alike.

Merr

pipfromslitherine
Site Admin
Site Admin
Posts: 8889
Joined: Wed Mar 23, 2005 10:35 pm

Post by pipfromslitherine » Fri Oct 22, 2010 10:11 pm

All good stuff - some more practical than others ;). But keep them coming.

Cheers

Pip

junk2drive
BA Moderator
BA Moderator
Posts: 1478
Joined: Sun May 23, 2010 4:47 pm
Location: Arizona USA -7GMT

Post by junk2drive » Fri Oct 22, 2010 10:12 pm

Showing points is a nice addition but an info window would be better.

junk2drive
BA Moderator
BA Moderator
Posts: 1478
Joined: Sun May 23, 2010 4:47 pm
Location: Arizona USA -7GMT

Post by junk2drive » Sat Oct 30, 2010 3:08 am

Ability to change the number of men in a squad.

junk2drive
BA Moderator
BA Moderator
Posts: 1478
Joined: Sun May 23, 2010 4:47 pm
Location: Arizona USA -7GMT

Post by junk2drive » Tue Nov 16, 2010 12:52 am

Terrain type woods and/or light woods, cover less than forest, allow slow movement of tracked.

Rubble with cover and block vehicle movement.
You can call me junk - and type that with one hand.

Merr
Captain - Heavy Cruiser
Captain - Heavy Cruiser
Posts: 903
Joined: Mon Aug 16, 2010 2:00 pm

Post by Merr » Sun Nov 21, 2010 5:12 pm

reference this thread ... DeLaVega made some good points and ideas for Random Battles ... viewtopic.php?t=20231

I'll quickly outline how this could work ....

1. Add a new button in the Editor called ... Random Battle.
2. Clicking on this button will open a menu that will look like the purchase screen, showing Side 0 and Side 1 buying points.
3. Additional buttons can be included on this "buy screen" that are used to select the forces "types" ...

Force types include ;
a. Infantry ... random code looks to buy infantry as majority of force.
b. Mechanized ... bias towards transport/infantry with little armor.
c. Armor ... bias towards 75% of force as armor.
d. Random ... all unit unit types considered equally.

So, basically the BAM is just a map with AI points and flags.
By selecting the Random Battle button it will flag a new line in the BAM called ... Random ... with a 0 or 1 switch. If it's on (1) then it will look for code in a new PLUGIN folder that contains the OOB info.

And ... yes ... what about deployment? Well, you will need to have deployment "zones" ... which is another idea along the lines of how we adjust the "map size" in the editor ...
Simply select a new button called DP (deploy zone), then select the side, then click-and-drag the area, then click OK to save the X/Y boundaries.

Another way to have random battles is to move the PLUGIN stuff to the scenario folder and the players can make all his selections in-game, before the battle begins. In this case, you only need a basic BAM with (again) containing flags and AI points.

I can go on and on and on ... I have another ideas too about Dynamic AI points, Dynamic AI artillery, blah, blah blah.

Thanks for reading.

Rob

Merr
Captain - Heavy Cruiser
Captain - Heavy Cruiser
Posts: 903
Joined: Mon Aug 16, 2010 2:00 pm

Post by Merr » Wed Nov 24, 2010 6:26 pm

Here's something pratical for the Editor ... Visibility and Ambient Lighting settings.

I know visibility is easy to add ... just add a button to the VP screen that toggles the tile vis range from 1 to 6.

Ambient lighting might be an issue unless the engine is told to read the parameters in the BAM file(which the plugin adds) instead of reading the lighting text file.
Could contain 3 preset lighting conditions, DAY, NIGHT, and DAWN/DUSK.

Merr
Captain - Heavy Cruiser
Captain - Heavy Cruiser
Posts: 903
Joined: Mon Aug 16, 2010 2:00 pm

Post by Merr » Fri Nov 26, 2010 3:13 am

Pip,

Here's another idea regarding BAM loading.

Currently, when we want to load a BAM it defaults to the directory we're in.
What I'm proposing is this ....

When we open the LOAD screen it will contain 3 FOLDER buttons ... defaulting to the current user folder we are in (folder 1 of 3 )
The other 2 folder buttons can be called USER CAMPAIGN and SLITHER CORE.
When you select the other folder it will load ALL the BAMs from that folder to select from.
Also, there is a box to check called CLEAN MAP, meaning when you load a BAM it will only load map info, not units, plugins, etc ... just the map.

Basically this speeds up the process allowing the designer to skip the process of cutting and pasting the correct BAM in the correct folder, then deleting the bits they don't want, etc, etc.

Remember, the scenario designers are lazy :wink: and the less "manual" work we have to do the better.

Merr

pipfromslitherine
Site Admin
Site Admin
Posts: 8889
Joined: Wed Mar 23, 2005 10:35 pm

Post by pipfromslitherine » Fri Nov 26, 2010 10:09 pm

There is actually half the code in there to do precisely that - it's just on hold while we try and solve some of the issues with the French expansion. But good to know it's something that people actually want!

Cheers

Pip

junk2drive
BA Moderator
BA Moderator
Posts: 1478
Joined: Sun May 23, 2010 4:47 pm
Location: Arizona USA -7GMT

Post by junk2drive » Sun Dec 12, 2010 3:50 pm

Plugin for briefings. A GUI popup window that you type in your text and save. It will then appear in the scenario selection screen. Beginner designers don't need animated one line texts. Or more serious battles can have a detailed history and battle description.
You can call me junk - and type that with one hand.

junk2drive
BA Moderator
BA Moderator
Posts: 1478
Joined: Sun May 23, 2010 4:47 pm
Location: Arizona USA -7GMT

Post by junk2drive » Thu Feb 24, 2011 8:58 pm

Back to my first post, I can't imagine how the dev team makes a snow or desert map from the default green grass map.

Is there a secret key combo that changes the whole map to snow or sand?
You can call me junk - and type that with one hand.

Post Reply

Return to “Battle Academy : Scenario Design”