Status of GS v3.10

PSP/DS/PC/MAC : WWII turn based grand strategy game

Moderators: firepowerjohan, Happycat, rkr1958, Slitherine Core

Peter Stauffenberg
General - Carrier
General - Carrier
Posts: 4710
Joined: Sun Jul 08, 2007 4:13 pm
Location: Oslo, Norway

Status of GS v3.10

Post by Peter Stauffenberg » Mon Jun 09, 2014 6:09 pm

There are currently no bugs we know of in GS v3.10.

Once we have got the result of the vote regarding Scapa Flow we will be finalizing the files and sending them to Slitherine.

So it won't be long until Slitherine will start making the GS v3.10 version. I don't know when they have time to release it though.

GogTheMild
Master Sergeant - Bf 109E
Master Sergeant - Bf 109E
Posts: 455
Joined: Sun Aug 12, 2012 8:44 pm
Location: Derby, UK

Re: Status of GS v3.10

Post by GogTheMild » Mon Jun 09, 2014 7:07 pm

It may be too late to take on new suggestions (or it may already have been actioned) but it has always struck me as odd that the Italians can build naval units at Tirana. I understand why this is - Albanian territory is listed as Italian at the start of the game and Tirana is a mainland port linked to Rome. But this, along with the fact that Albania can generate pro-Axis partisans :shock: :roll: , seems an argument for reassigning Albania as occupied territory from the start. Maybe even capable of generating pro-Allied partisans! (For which see: https://en.wikipedia.org/wiki/National_ ... _(Albania) )

A minor point I know, but it would contribute slightly towards historical realism.
We sleep peaceably in our beds at night only because rough men stand ready to do violence on our behalf.

Peter Stauffenberg
General - Carrier
General - Carrier
Posts: 4710
Joined: Sun Jul 08, 2007 4:13 pm
Location: Oslo, Norway

Re: Status of GS v3.10

Post by Peter Stauffenberg » Mon Jun 09, 2014 7:54 pm

Italy can not build any units in Tirana. They need a contiguous line of Italian core hexes to Rome to be able to produce.

I checked and you can indeed place new NAVAL units in ports with supply level 5 where the controlling land hex is a core hex. It has been like this for a long time. So you can even place units in Sicily since the port in Messina helps giving supply level 5 to Sicily. You can't place a unit on Sardinia, though.

Should you be able to even place land units in Tiara and Sicily?

GogTheMild
Master Sergeant - Bf 109E
Master Sergeant - Bf 109E
Posts: 455
Joined: Sun Aug 12, 2012 8:44 pm
Location: Derby, UK

Re: Status of GS v3.10

Post by GogTheMild » Mon Jun 09, 2014 10:54 pm

I only mentioned NAVAL units. I think that this is unrealistic. If there is an easy to code way to prevent it I think that it would be an improvement. I agree with no land units in Tirana (although this seems inconsistent with being able to place naval units)

I agree with being able to place new land units in Sicily if connected to Rome. Again it seems inconsistent to be able to place naval units but not land units. But I see this as a larger change to the game and I think that it needs wider discussion before being changed. (Although I would vote for a change :) .)
We sleep peaceably in our beds at night only because rough men stand ready to do violence on our behalf.

richardsd
Lieutenant Colonel - Fw 190A
Lieutenant Colonel - Fw 190A
Posts: 1127
Joined: Sat Nov 03, 2007 5:30 am

Re: Status of GS v3.10

Post by richardsd » Mon Jun 09, 2014 11:56 pm

placing land units on sicily is a big change

Peter Stauffenberg
General - Carrier
General - Carrier
Posts: 4710
Joined: Sun Jul 08, 2007 4:13 pm
Location: Oslo, Norway

Re: Status of GS v3.10

Post by Peter Stauffenberg » Tue Jun 10, 2014 2:20 am

I will have a look into it.

richardsd
Lieutenant Colonel - Fw 190A
Lieutenant Colonel - Fw 190A
Posts: 1127
Joined: Sat Nov 03, 2007 5:30 am

Re: Status of GS v3.10

Post by richardsd » Tue Jun 10, 2014 3:30 am

I mean't to game balance

OxfordGuy3
Staff Sergeant - Kavallerie
Staff Sergeant - Kavallerie
Posts: 332
Joined: Fri Jan 04, 2008 10:32 pm
Location: Oxford, UK

Re: Status of GS v3.10

Post by OxfordGuy3 » Tue Jun 10, 2014 12:32 pm

richardsd wrote:I mean't to game balance
It would be quite a change to game balance, though also would seems realistic. Not sure how I feel about this one, though wouldn't want it's inclusion to delay 3.1, if means more play testing

Peter Stauffenberg
General - Carrier
General - Carrier
Posts: 4710
Joined: Sun Jul 08, 2007 4:13 pm
Location: Oslo, Norway

Re: Status of GS v3.10

Post by Peter Stauffenberg » Wed Jun 11, 2014 3:45 am

Issue fixed. Now you can't place Italian naval units in Sicily or Albania. I found another bug too regarding France not being able to place naval units in southern France.

These issues have been there since the vanilla game period. So I think it's very rare people are affected by them. E. g. how often do you build naval units for France?

richardsd
Lieutenant Colonel - Fw 190A
Lieutenant Colonel - Fw 190A
Posts: 1127
Joined: Sat Nov 03, 2007 5:30 am

Re: Status of GS v3.10

Post by richardsd » Wed Jun 11, 2014 5:04 am

Stauffenberg wrote:Issue fixed. Now you can't place Italian naval units in Sicily or Albania. I found another bug too regarding France not being able to place naval units in southern France.

These issues have been there since the vanilla game period. So I think it's very rare people are affected by them. E. g. how often do you build naval units for France?
thats fine - it was placing land builds in Sicily that worried me

Peter Stauffenberg
General - Carrier
General - Carrier
Posts: 4710
Joined: Sun Jul 08, 2007 4:13 pm
Location: Oslo, Norway

Re: Status of GS v3.10

Post by Peter Stauffenberg » Tue Jul 01, 2014 11:13 pm

Slitherine / Matrixgames are working on the GS v3.10 installers for PC and MAC. So all files have been finalized.

OxfordGuy3
Staff Sergeant - Kavallerie
Staff Sergeant - Kavallerie
Posts: 332
Joined: Fri Jan 04, 2008 10:32 pm
Location: Oxford, UK

Re: Status of GS v3.10

Post by OxfordGuy3 » Wed Jul 02, 2014 6:42 am

Stauffenberg wrote:Slitherine / Matrixgames are working on the GS v3.10 installers for PC and MAC. So all files have been finalized.
Excellent! :-)

Cataphract88
Master Sergeant - U-boat
Master Sergeant - U-boat
Posts: 521
Joined: Wed Apr 22, 2009 8:56 pm
Location: London

Re: Status of GS v3.10

Post by Cataphract88 » Wed Jul 02, 2014 10:49 am

Great news! :D :D :D
Richard

captkiwi
Administrative Corporal - SdKfz 251/1
Administrative Corporal - SdKfz  251/1
Posts: 133
Joined: Sun Apr 26, 2009 3:05 am
Location: New Zealand

Re: Status of GS v3.10

Post by captkiwi » Tue Aug 05, 2014 5:03 am

It's been a month now, any closer to the release date?

chillstream
Private First Class - Opel Blitz
Private First Class - Opel Blitz
Posts: 3
Joined: Wed Jun 08, 2011 3:35 pm

Re: Status of GS v3.10

Post by chillstream » Tue Aug 05, 2014 4:15 pm

I'm also awaiting 3.10 eagerly...

Peter Stauffenberg
General - Carrier
General - Carrier
Posts: 4710
Joined: Sun Jul 08, 2007 4:13 pm
Location: Oslo, Norway

Re: Status of GS v3.10

Post by Peter Stauffenberg » Tue Aug 05, 2014 5:37 pm

No. We are struggling with the installer. It's picky when it comes to serial numbers and my serial number is now suddenly invalid. It's vacation time so it takes time to find the issue and make new installers.

captkiwi
Administrative Corporal - SdKfz 251/1
Administrative Corporal - SdKfz  251/1
Posts: 133
Joined: Sun Apr 26, 2009 3:05 am
Location: New Zealand

Re: Status of GS v3.10

Post by captkiwi » Wed Aug 06, 2014 4:59 am

thanks Stauffenberg....I'll try again next month... :D :D

Peter Stauffenberg
General - Carrier
General - Carrier
Posts: 4710
Joined: Sun Jul 08, 2007 4:13 pm
Location: Oslo, Norway

Re: Status of GS v3.10

Post by Peter Stauffenberg » Fri Aug 15, 2014 8:40 pm

I got a new serial number and the installer went well. I could run GS v3.10 after upgrading from GS v3.0.

So Slitherine will make the new installer available any day now. :)

captkiwi
Administrative Corporal - SdKfz 251/1
Administrative Corporal - SdKfz  251/1
Posts: 133
Joined: Sun Apr 26, 2009 3:05 am
Location: New Zealand

Re: Status of GS v3.10

Post by captkiwi » Fri Aug 15, 2014 11:26 pm

That's music to my ears.....thanks to all involved.

BPINisBACK
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 13
Joined: Fri Jun 13, 2014 6:02 pm

Re: Status of GS v3.10

Post by BPINisBACK » Sat Aug 16, 2014 9:51 am

Great!!!
Will the current games compatible with 3.10??

Post Reply

Return to “MILITARY HISTORY™ Commander - Europe at War : General Discussion”