"UNDO" button, too softcore ?

Order of Battle is a series of operational WW2 games starting with the Pacific War and then on to Europe!

Moderators: Order of Battle Moderators, The Artistocrats

gunnergoz
Corporal - Strongpoint
Corporal - Strongpoint
Posts: 71
Joined: Wed Nov 22, 2006 6:08 pm

Re: "UNDO" button, too softcore ?

Post by gunnergoz » Fri May 08, 2015 9:09 pm

There's an "UNDO" button in war? First I heard of it. Maybe this is Pansy General?

OK, OK, guys, don't throw rocks, its just a bad joke. :)

I looked for it too. Not every game allows it and I can well live with the game as it is. Could not resist the temptation to joke about it though.

papajack
Corporal - Strongpoint
Corporal - Strongpoint
Posts: 64
Joined: Mon Jan 25, 2010 12:41 pm

Re: "UNDO" button, too softcore ?

Post by papajack » Sat May 09, 2015 3:24 am

I have to agreed that this UNDO function should be an optional , it is up to the player how he/she want to play them.

Why the UNDO is consider cheating and not added even as optional while cheat code are added by developer for the same game
viewtopic.php?f=264&t=64128&hilit=cheat

Vaughn
Administrative Corporal - SdKfz 251/1
Administrative Corporal - SdKfz  251/1
Posts: 128
Joined: Sun Jul 17, 2011 6:29 pm

Re: "UNDO" button, too softcore ?

Post by Vaughn » Sat May 09, 2015 5:28 am

Seriously, I just purchased the game tonight. I have it on a laptop using a stupid celeron processor. (I had little idea this game would need so much power since panzer core worked awesome).

It takes a full 2 seconds from the time I hit the button till the action. Sometimes I'm unsure if the action was registered, so I hit the button a second time. This results in unwanted actions almost every time.

Who cares if it is cheating or not. If I am to continue playing this game, I need a undo button.

apec
Senior Corporal - Ju 87G
Senior Corporal - Ju 87G
Posts: 96
Joined: Thu Apr 30, 2015 7:18 am

Re: "UNDO" button, too softcore ?

Post by apec » Sat May 09, 2015 5:33 am

papajack wrote: Why the UNDO is consider cheating and not added even as optional while cheat code are added by developer for the same game
viewtopic.php?f=264&t=64128&hilit=cheat
Good question. Maybe I am wrong but it could be possible that the UNDO is not that easy to implement in the OOBP game system. Consider that moving units not only reveals hidden units but also alters borders. Perhaps this feature could be implemented in the future after the completion of other priority activities.

papajack
Corporal - Strongpoint
Corporal - Strongpoint
Posts: 64
Joined: Mon Jan 25, 2010 12:41 pm

Re: "UNDO" button, too softcore ?

Post by papajack » Sat May 09, 2015 7:21 am

apec wrote:
papajack wrote: Why the UNDO is consider cheating and not added even as optional while cheat code are added by developer for the same game
viewtopic.php?f=264&t=64128&hilit=cheat
Good question. Maybe I am wrong but it could be possible that the UNDO is not that easy to implement in the OOBP game system. Consider that moving units not only reveals hidden units but also alters borders. Perhaps this feature could be implemented in the future after the completion of other priority activities.
I can accept if it is due to software limitation but to reject it outright due to "cheating possibility and to further deny the players a chance to have this as optional setting then something is definitely not right

Imarion
Corporal - Strongpoint
Corporal - Strongpoint
Posts: 53
Joined: Sat Feb 14, 2015 5:23 pm

Re: "UNDO" button, too softcore ?

Post by Imarion » Sat May 09, 2015 8:48 am

http://www.armchairgeneral.com/order-of ... review.htm
Failed Basic: [..] No “undo” move feature; something vital for when you click the wrong hex to move.[..]

A reviewer is a guy like you and me, but the difference is he has a voice outside of the community reading those forums.
Too bad the game lost some points just for this missing, simple, feature.

Imarion

papajack
Corporal - Strongpoint
Corporal - Strongpoint
Posts: 64
Joined: Mon Jan 25, 2010 12:41 pm

Re: "UNDO" button, too softcore ?

Post by papajack » Sat May 09, 2015 9:25 am

I am not arguing whether this UNDO is good or bad for the game , just give me as an optional settings so that I can enjoy my game without the frustration of clicking the wrong units ..I believe this is not a too much request to ask ?

Post Reply

Return to “Order of Battle Series”