VP Flags

Moderators: rbodleyscott, Slitherine Core, Gothic Labs

Post Reply
Paul59
Sr. Colonel - Wirbelwind
Sr. Colonel - Wirbelwind
Posts: 1771
Joined: Tue Jul 21, 2015 11:26 pm

VP Flags

Post by Paul59 » Thu Apr 14, 2016 8:26 am

I am trying to replace a VP marker flag for a new scenario, but I cannot figure out how to do it.

I assume that the relevant graphic file is the Flag0#&.dds to Flag19#&.dds files in the Core\Anim folder. But I cannot work out where to place my new .dds file in the Scenario folder structure.

Please can anyone help me with this?
Scenario Designer - Age of Belisarius, Rise of Persia, and Wolves at the Gate.

TT Mod Creator

rbodleyscott
Field of Glory 2
Field of Glory 2
Posts: 21971
Joined: Sun Dec 04, 2005 6:25 pm

Re: VP Flags

Post by rbodleyscott » Thu Apr 14, 2016 1:15 pm

Paul59 wrote:I am trying to replace a VP marker flag for a new scenario, but I cannot figure out how to do it.

I assume that the relevant graphic file is the Flag0#&.dds to Flag19#&.dds files in the Core\Anim folder. But I cannot work out where to place my new .dds file in the Scenario folder structure.

Please can anyone help me with this?
See the custom campaign folder layout diagram at the end of

http://www.slitherinebravo.net/GameWiki ... tub_engine

It appears you should put it in

MyCampaign\Anim
Richard Bodley Scott

Image

Paul59
Sr. Colonel - Wirbelwind
Sr. Colonel - Wirbelwind
Posts: 1771
Joined: Tue Jul 21, 2015 11:26 pm

Re: VP Flags

Post by Paul59 » Fri Apr 15, 2016 8:33 am

rbodleyscott wrote:
Paul59 wrote:I am trying to replace a VP marker flag for a new scenario, but I cannot figure out how to do it.

I assume that the relevant graphic file is the Flag0#&.dds to Flag19#&.dds files in the Core\Anim folder. But I cannot work out where to place my new .dds file in the Scenario folder structure.

Please can anyone help me with this?
See the custom campaign folder layout diagram at the end of

http://www.slitherinebravo.net/GameWiki ... tub_engine

It appears you should put it in

MyCampaign\Anim
Thanks Richard,

But I have already tried that and it did not work. Maybe that particular file cannot be replaced?
Scenario Designer - Age of Belisarius, Rise of Persia, and Wolves at the Gate.

TT Mod Creator

rbodleyscott
Field of Glory 2
Field of Glory 2
Posts: 21971
Joined: Sun Dec 04, 2005 6:25 pm

Re: VP Flags

Post by rbodleyscott » Fri Apr 15, 2016 8:49 am

Paul59 wrote:
rbodleyscott wrote:
Paul59 wrote:I am trying to replace a VP marker flag for a new scenario, but I cannot figure out how to do it.

I assume that the relevant graphic file is the Flag0#&.dds to Flag19#&.dds files in the Core\Anim folder. But I cannot work out where to place my new .dds file in the Scenario folder structure.

Please can anyone help me with this?
See the custom campaign folder layout diagram at the end of

http://www.slitherinebravo.net/GameWiki ... tub_engine

It appears you should put it in

MyCampaign\Anim
Thanks Richard,

But I have already tried that and it did not work. Maybe that particular file cannot be replaced?
Possibly. Try adding one with a completely new name?
Richard Bodley Scott

Image

Paul59
Sr. Colonel - Wirbelwind
Sr. Colonel - Wirbelwind
Posts: 1771
Joined: Tue Jul 21, 2015 11:26 pm

Re: VP Flags

Post by Paul59 » Sat Apr 16, 2016 9:36 am

I tried adding a new .s4f file ($Flag24.s4f linked to Flag24#&.dds both placed in the My Campaign/Anim folder) and that does not show up either. Maybe I need the .s3f file for the VP flag?
Scenario Designer - Age of Belisarius, Rise of Persia, and Wolves at the Gate.

TT Mod Creator

rbodleyscott
Field of Glory 2
Field of Glory 2
Posts: 21971
Joined: Sun Dec 04, 2005 6:25 pm

Re: VP Flags

Post by rbodleyscott » Sat Apr 16, 2016 9:58 am

Paul59 wrote:I tried adding a new .s4f file ($Flag24.s4f linked to Flag24#&.dds both placed in the My Campaign/Anim folder) and that does not show up either. Maybe I need the .s3f file for the VP flag?
I am sorry I have no idea.

I will ask Pip to comment.
Richard Bodley Scott

Image

pipfromslitherine
Site Admin
Site Admin
Posts: 8889
Joined: Wed Mar 23, 2005 10:35 pm

Re: VP Flags

Post by pipfromslitherine » Mon Apr 18, 2016 3:10 pm

An s4f file should work fine. When you say it does not show up what do you mean? Is another flag used?

Cheers

Pip
follow me on Twitter here

Paul59
Sr. Colonel - Wirbelwind
Sr. Colonel - Wirbelwind
Posts: 1771
Joined: Tue Jul 21, 2015 11:26 pm

Re: VP Flags

Post by Paul59 » Mon Apr 18, 2016 7:11 pm

pipfromslitherine wrote:An s4f file should work fine. When you say it does not show up what do you mean? Is another flag used?

Cheers

Pip
Hi Pip,

No flag shows at all. I am trying to use $Flag24.s4f linked to Flag24#&.dds. Both files have been put into an Anim folder within the scenario folder. When I cycle through the nations in the editor I get each a different nation VP flag up to nation 19, after that I get nothing. I know I have probably done something wrong, but I cannot work out what it is!
Scenario Designer - Age of Belisarius, Rise of Persia, and Wolves at the Gate.

TT Mod Creator

pipfromslitherine
Site Admin
Site Admin
Posts: 8889
Joined: Wed Mar 23, 2005 10:35 pm

Re: VP Flags

Post by pipfromslitherine » Mon Apr 18, 2016 7:37 pm

In the VP plugin seems to have a line which prevents nation values more than 19 - Richard would need to answer as to whether that could be the issue

// Place marker based on "nation" value
if ((nation >= 0) && (nation <= 19))
{

Cheers

Pip
follow me on Twitter here

rbodleyscott
Field of Glory 2
Field of Glory 2
Posts: 21971
Joined: Sun Dec 04, 2005 6:25 pm

Re: VP Flags

Post by rbodleyscott » Mon Apr 18, 2016 8:28 pm

pipfromslitherine wrote:In the VP plugin seems to have a line which prevents nation values more than 19 - Richard would need to answer as to whether that could be the issue

// Place marker based on "nation" value
if ((nation >= 0) && (nation <= 19))
{

Cheers

Pip
I have never used the VP plugin so I could not say.

I only used a VP in the TYW Nordlingen scenario and I scripted it.

You can see what I did in Nordlingen.BSF, although I am hazy as to how it works.

It uses the CheckVP() function from Functions.BSF. That is what sets the flag anim, according to the SideIDs assigned in the Editor.
Richard Bodley Scott

Image

pipfromslitherine
Site Admin
Site Admin
Posts: 8889
Joined: Wed Mar 23, 2005 10:35 pm

Re: VP Flags

Post by pipfromslitherine » Mon Apr 18, 2016 10:19 pm

Ah - OK. That function also has a check in it preventing it from using markers above 19.

I would try copying one of the other flag s4f files into your local ANIM folder, as well as your replacement texture. IIRC it will only use that folder for the texture if the s4f is in that folder.

Cheers

Pip
follow me on Twitter here

Paul59
Sr. Colonel - Wirbelwind
Sr. Colonel - Wirbelwind
Posts: 1771
Joined: Tue Jul 21, 2015 11:26 pm

Re: VP Flags

Post by Paul59 » Mon Apr 18, 2016 11:17 pm

pipfromslitherine wrote:Ah - OK. That function also has a check in it preventing it from using markers above 19.

I would try copying one of the other flag s4f files into your local ANIM folder, as well as your replacement texture. IIRC it will only use that folder for the texture if the s4f is in that folder.

Cheers

Pip
Thanks Pip,

I copied the standard $Flag2.s4f into my Anim folder together with a new Flag2#&.dds. It now works, although I am sure that I tried the same thing a few days ago and it did not work! Anyway all is well now, thanks for all your help.


Cheers


Paul
Scenario Designer - Age of Belisarius, Rise of Persia, and Wolves at the Gate.

TT Mod Creator

edward77
Sergeant - Panzer IIC
Sergeant - Panzer IIC
Posts: 190
Joined: Wed Nov 10, 2010 9:11 pm

Re: VP Flags

Post by edward77 » Sun Jul 09, 2017 9:36 pm

Paul Ligny Scenario Napoleonic French (0) v Prussian (1) Created new .dds Side Icons and flags but VP flags do not alter. It appears from above that one has to alter .s4f files in the core program. Can you help?

edward77
Sergeant - Panzer IIC
Sergeant - Panzer IIC
Posts: 190
Joined: Wed Nov 10, 2010 9:11 pm

Re: VP Flags

Post by edward77 » Tue Jul 11, 2017 3:51 pm

OK Copied what you did and it works fine. Thanks

edward77
Sergeant - Panzer IIC
Sergeant - Panzer IIC
Posts: 190
Joined: Wed Nov 10, 2010 9:11 pm

Re: VP Flags

Post by edward77 » Fri Oct 27, 2017 6:36 pm

Cannot really see the benefit of using the Victory points. As I understand it a side wins by achieving the specified rout victory conditions OR by capture of required VPs. If capture looks too difficult then the player can just opt to go for the normal victory conditions. The use of VPs would be much greater if it was possible to change this so that a win requires both the specified rout victory conditions AND the capture of required VPs. Any ideas?

Post Reply

Return to “Modders Corner”