Patch 1 is here!

A new story begins...
The sequel to a real classic: Panzer Corps is back!

Moderator: Panzer Corps 2 Moderators

Resolute
Sergeant First Class - Panzer IIIL
Sergeant First Class - Panzer IIIL
Posts: 366
Joined: Mon Jun 18, 2012 11:25 pm

Re: Patch 1 is here!

Post by Resolute » Sat Mar 28, 2020 7:41 pm

Rudankort wrote:
Sat Mar 28, 2020 4:54 pm
jkarak01 wrote:
Sat Mar 28, 2020 4:44 pm
Hi everyone, this new patch didn't make any difference in the high GPU or CPU usage. My fans are still running laud. I appreciate if you do something about it. I have almost new Lenovo Legion Y540 (9th Gen Intel® Core™ i7-9750HF and NVIDIA® GeForce® RTX 2060 6GB) and am still having this problem. Looking forward for a new patch :cry:
Sad to hear that the problem is still not resolved. Does it happen on all maps, including smaller maps like Poland, or on some specific ones?

Some advices how to reduce the load can be found here:
https://steamcommunity.com/app/1072040/ ... 2889725072
My GPU useage is usually between 60%-80%. Dijon for example is about 60%, Kiew with all those units, 80%. I run everything on high (3440x1440, i9 9900ks, RTX 2080S). I did not notice less GPU load from the patch. The load does not bother me too much but I'd say it's really high.

Rudankort
FlashBack Games
FlashBack Games
Posts: 3580
Joined: Sat Aug 21, 2010 2:23 pm
Contact:

Re: Patch 1 is here!

Post by Rudankort » Sat Mar 28, 2020 7:48 pm

jaywalker32 wrote:
Sat Mar 28, 2020 6:57 pm
After installation of patch (automatic through Steam) I am unable to save the setting in Options that allows you to not show city names. Every time I uncheck the box, and start the game, city names continue to be shown. Am I missing something?
I tried it on my end and could repro it, so it's a bug. Will fix. But this is not something new in the first patch, same issue existed before as well.

Rudankort
FlashBack Games
FlashBack Games
Posts: 3580
Joined: Sat Aug 21, 2010 2:23 pm
Contact:

Re: Patch 1 is here!

Post by Rudankort » Sat Mar 28, 2020 7:49 pm

Resolute wrote:
Sat Mar 28, 2020 7:41 pm
My GPU useage is usually between 60%-80%. Dijon for example is about 60%, Kiew with all those units, 80%. I run everything on high (3440x1440, i9 9900ks, RTX 2080S). I did not notice less GPU load from the patch. The load does not bother me too much but I'd say it's really high.
Yes, it's high. We'll keep working on it.

GUNDOBALDO08
Sergeant First Class - Panzer IIIL
Sergeant First Class - Panzer IIIL
Posts: 354
Joined: Wed Jun 14, 2017 5:07 pm

Re: Patch 1 is here!

Post by GUNDOBALDO08 » Sat Mar 28, 2020 7:57 pm

Russian motorcycle has 3d model of german... and soldiers uniforma too!!!

Rudankort
FlashBack Games
FlashBack Games
Posts: 3580
Joined: Sat Aug 21, 2010 2:23 pm
Contact:

Re: Patch 1 is here!

Post by Rudankort » Sat Mar 28, 2020 8:50 pm

GUNDOBALDO08 wrote:
Sat Mar 28, 2020 7:57 pm
Russian motorcycle has 3d model of german... and soldiers uniforma too!!!
The motorcycle is a different model, we modelled IMZ (M-72). It's easy to see that motorcycles are different if you place the units side by side.

But yes, we'll look at the issue with the soldiers.

jkarak01
Private First Class - Opel Blitz
Private First Class - Opel Blitz
Posts: 4
Joined: Thu Mar 19, 2020 10:03 pm

Re: Patch 1 is here!

Post by jkarak01 » Sun Mar 29, 2020 2:39 am

Hi Rudankort, I followed your advise (FPS=minimum, Tesselation=Off, Shadow=Off) but it made a small difference. I am playing with Tactical Puzzles and random scenarios. This is not campaign or scenario specific problem. Regardless what I play, my GPU is running at 40% and CPU is running at 30% and causing fans to go crazy. I don't mind sacrificing graphic quality somewhat since it is already 100% better than the original Panzer Corps.

I am waiting for a permanent fix to this problem before I start playing the full campaign. Hope the fix will be coming soon. Thank you.

ADMIRAL3
Corporal - 5 cm Pak 38
Corporal - 5 cm Pak 38
Posts: 48
Joined: Thu Jul 19, 2012 1:06 pm

Re: Patch 1 is here!

Post by ADMIRAL3 » Sun Mar 29, 2020 6:34 am

PZC2 field marshal edition: updated to 1.06 version camo was lost and tactical tricks in tutorial were lost as well. Hopeb you'r working to rectify . LBM

HunterHH
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 14
Joined: Sun Aug 07, 2011 9:37 am

Re: Patch 1 is here!

Post by HunterHH » Sun Mar 29, 2020 4:14 pm

Kerensky wrote:
Sat Mar 28, 2020 4:35 pm
HunterHH wrote:
Sat Mar 28, 2020 4:23 pm
I noticed a wierd bug. I wanted to shoot an aircraft with my 88mm AA-Gun. But somehow it always only wanted to move the unit. I even switched to Air-Modus.

https://prnt.sc/roepsf

(Scenario is Moskau'43 - German Version)

Somehow later in that turn i could shoot the aircraft just fine. So i don't really know how to reproduce it. It was in AT-mode before is all i remember.
Was it a turn with bad weather like snow or rain?
Sadly, i don't remember. But i'm pretty sure that could shoot it later in that same turn. And i contined in the campaign and try to conquer London atm, so i don't have/found any autosaves from that scenario. They seem to overwrite after a while. But i will make a notice to myself to make full screenshots next time i notice something wierd. And maybe make a manual savegame. i thought the autosaves would stay.

vindy45
Corporal - 5 cm Pak 38
Corporal - 5 cm Pak 38
Posts: 42
Joined: Tue Apr 23, 2013 9:41 pm

Re: Patch 1 is here!

Post by vindy45 » Sun Mar 29, 2020 6:37 pm

I get an error when I try to download the patch. An error occurred while trying to open an FTP file

se1000
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 5
Joined: Tue Jun 11, 2013 3:44 pm

Re: Patch 1 is here!

Post by se1000 » Mon Mar 30, 2020 12:07 pm

After finishing Norway South my tanks can not be repaired to full strenth at the placement screen in belgium. i must upgrade to another unit. Although these have been prototype tanks i hope thats not why

MickMannock
Staff Sergeant - Kavallerie
Staff Sergeant - Kavallerie
Posts: 331
Joined: Fri Jul 22, 2011 8:09 am

Re: Patch 1 is here!

Post by MickMannock » Mon Mar 30, 2020 12:08 pm

se1000 wrote:
Mon Mar 30, 2020 12:07 pm
After finishing Norway South my tanks can not be repaired to full strenth at the placement screen in belgium. i must upgrade to another unit. Although these have been prototype tanks i hope thats not why
That is why.

Yogi the Great
Administrative Corporal - SdKfz 251/1
Administrative Corporal - SdKfz  251/1
Posts: 131
Joined: Sun Apr 19, 2015 12:36 pm

Re: Patch 1 is here!

Post by Yogi the Great » Mon Mar 30, 2020 1:24 pm

Posted this in tech support, figured I'd put it here as well

Ok I updated to 1.06. Haven't played yet but when I went to scenarios they were all gone except for Crete and Fall Weiss - I was going to try Loraine again but it is no longer there.

What gives? I have the Field Marshal Edition.

Dmurphy238
Senior Corporal - Destroyer
Senior Corporal - Destroyer
Posts: 115
Joined: Wed May 02, 2012 6:26 pm

Re: Patch 1 is here!

Post by Dmurphy238 » Mon Mar 30, 2020 6:16 pm

Beating a dead horse here...but bought the Slitherine version of Field Marshall Edition and now instead of 32 camouflages for the Germans, I now have 4. Two steps forward, one step back! Something for patch 2.

se1000
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 5
Joined: Tue Jun 11, 2013 3:44 pm

Re: Patch 1 is here!

Post by se1000 » Tue Mar 31, 2020 7:26 am

MickMannock wrote:
Mon Mar 30, 2020 12:08 pm
se1000 wrote:
Mon Mar 30, 2020 12:07 pm
After finishing Norway South my tanks can not be repaired to full strenth at the placement screen in belgium. i must upgrade to another unit. Although these have been prototype tanks i hope thats not why
That is why.
Well, that makes them complete useless

MickMannock
Staff Sergeant - Kavallerie
Staff Sergeant - Kavallerie
Posts: 331
Joined: Fri Jul 22, 2011 8:09 am

Re: Patch 1 is here!

Post by MickMannock » Tue Mar 31, 2020 11:42 am

se1000 wrote:
Tue Mar 31, 2020 7:26 am
MickMannock wrote:
Mon Mar 30, 2020 12:08 pm
se1000 wrote:
Mon Mar 30, 2020 12:07 pm
After finishing Norway South my tanks can not be repaired to full strenth at the placement screen in belgium. i must upgrade to another unit. Although these have been prototype tanks i hope thats not why
That is why.
Well, that makes them complete useless
I wouldn't say completely useless but sure hinders your use of them, which I think is the point. I mean the Germans didn't field complete panzer divisions consisting of T-34 tanks, so if you didn't have any sort of limit that would be a possibility.

PoorOldSpike
Lieutenant Colonel - Elite Panther D
Lieutenant Colonel - Elite Panther D
Posts: 1355
Joined: Sun Aug 08, 2010 6:06 pm
Location: Plymouth, England

Re: Patch 1 is here!

Post by PoorOldSpike » Sat Apr 04, 2020 10:14 pm

vindy45 wrote:
Sun Mar 29, 2020 6:37 pm
I get an error when I try to download the patch. An error occurred while trying to open an FTP file
I sometimes get the "failed download" error message when trying to download updates for Slith games via the "check for update" routine, but if I go to the Slith/Matrix forum's "My Page" instead, I can d/load from there with no problem..:)

PS- for the record the current (April 4th 2020) update/patch is .07 (as far as I can tell), I wish new patch announcements would shout it out in big letters so we don't miss seeing it..:)
Tanks were invented to make war more fun

Post Reply

Return to “Panzer Corps 2”