Game start up menu buttons unreponsive

Post Reply
rawli901
Private First Class - Opel Blitz
Private First Class - Opel Blitz
Posts: 4
Joined: Sat May 20, 2017 3:53 pm

Game start up menu buttons unreponsive

Post by rawli901 » Sun Mar 18, 2018 5:55 pm

I have an issue with check your 6, game loads to start screen but Menu buttons are unresponsive. have tried uninstalling game running it as administrator but still cant get it to work

Appreciate any help to solve this issue

Yogi the Great
Corporal - Strongpoint
Corporal - Strongpoint
Posts: 74
Joined: Sun Apr 19, 2015 12:36 pm

Re: Game start up menu buttons unreponsive

Post by Yogi the Great » Sun Mar 18, 2018 7:56 pm

I have noticed in some cases I have to hit a button more than once, but I agree there may be a problem here. I've only had game a short time only selecting campaign twice so far. I found that if I am supposed to have a choice in the first scenario between playing allies or German it does not give me that choice nothing happens when I hit either button. I get Allies by automatically by default.

I should add I have not tried any other scenario beyond the first.

rawli901
Private First Class - Opel Blitz
Private First Class - Opel Blitz
Posts: 4
Joined: Sat May 20, 2017 3:53 pm

Re: Game start up menu buttons unreponsive

Post by rawli901 » Sun Mar 18, 2018 8:04 pm

Yogi the Great wrote:I have noticed in some cases I have to hit a button more than once, but I agree there may be a problem here. I've only had game a short time only selecting campaign twice so far. I found that if I am supposed to have a choice in the first scenario between playing allies or German it does not give me that choice nothing happens when I hit either button. I get Allies by automatically by default.

I should add I have not tried any other scenario beyond the first.




Thanks for the reply real getting frustrated now cause not been able to play at all,have played this as the table top game and loved it

VPaulus
Slitherine
Slitherine
Posts: 7978
Joined: Mon Dec 27, 2010 8:33 pm
Location: Portugal

Re: Game start up menu buttons unreponsive

Post by VPaulus » Mon Mar 19, 2018 10:16 am

Could you please attach a DxDiag report file?
How to get a DxDiag report file:

1. Click on "START" (on Windows 8/10 press “Windows key” and the “R” key at the same time)
2. Click "run" (skip this step on Windows 8/10)
3. Type in "dxdiag" and click "OK"
4. Check through the tabs and perform all tests
5. Click "Save all Information..." and save the text file to a location of your choice
6. Attach the file to your message

rawli901
Private First Class - Opel Blitz
Private First Class - Opel Blitz
Posts: 4
Joined: Sat May 20, 2017 3:53 pm

Re: Game start up menu buttons unreponsive

Post by rawli901 » Mon Mar 19, 2018 11:14 am

[quote="VPaulus"]Could you please attach a DxDiag report file?
How to get a DxDiag report file:

1. Click on "START" (on Windows 8/10 press “Windows key” and the “R” key at the same time)
2. Click "run" (skip this step on Windows 8/10)
3. Type in "dxdiag" and click "OK"
4. Check through the tabs and perform all tests
5. Click "Save all Information..." and save the text file to a location of your choice
6. Attach the file to your message[/quote]


I have tried to attach DxDiag file but get message The extension txt is not allowed

VPaulus
Slitherine
Slitherine
Posts: 7978
Joined: Mon Dec 27, 2010 8:33 pm
Location: Portugal

Re: Game start up menu buttons unreponsive

Post by VPaulus » Mon Mar 19, 2018 12:40 pm

Zip it.

rawli901
Private First Class - Opel Blitz
Private First Class - Opel Blitz
Posts: 4
Joined: Sat May 20, 2017 3:53 pm

Re: Game start up menu buttons unreponsive

Post by rawli901 » Mon Mar 19, 2018 1:03 pm

VPaulus wrote:Zip it.

i think i have sorted the problem now seems to of been a program in startup that clashed with check your 6


thank you for your response. Happy gaming

Yogi the Great
Corporal - Strongpoint
Corporal - Strongpoint
Posts: 74
Joined: Sun Apr 19, 2015 12:36 pm

Re: Game start up menu buttons unreponsive

Post by Yogi the Great » Mon Mar 19, 2018 3:33 pm

I think my brilliance may have found the problem I had not being able to select Allies or Axis

Those two buttons although they look like the other buttons they may not be buttons. :oops:

I see now that the two large Single Player Allies and Single Player Axis boxes that don't look like buttons at all are where you select which side you want to play.

In short if it looks like a button it may not actually be a button. :lol:

GSlapshot
Administrative Corporal - SdKfz 251/1
Administrative Corporal - SdKfz  251/1
Posts: 149
Joined: Fri Jul 08, 2011 4:43 pm

Re: Game start up menu buttons unreponsive

Post by GSlapshot » Sat Apr 07, 2018 1:27 pm

I have a 2017 Surface Pro and noticed that if you are running at its recommended resolution (2736x1824) the game starts but hangs on the Slitherine screen if in full screen. If I "ALT+Tab" and reenter the game it will eventually load but sometimes the buttons don't work. Works fine in windowed mode or if I reset my Surface Pro to the game resolution of 2560x1600.

Post Reply

Return to “Check Your 6!: Tech Support”