Game doesn't run

Tech support for HISTORY™ Great Battles Medieval

Moderator: Slitherine Core

Post Reply
Calgacos
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 6
Joined: Thu Mar 04, 2010 9:09 am

Game doesn't run

Post by Calgacos » Thu Mar 04, 2010 2:54 pm

Today
I've paid 42 euros
I've downloaded the game in more than two hours
And it doesn't run! :(
After launching it I see the intro movie and then I see :

Applicazione terminata in modo irreversibile
*** Unhandled exception! ExpCode 0xC000001D Expflags: 0 Exp Address 0x0047E873 Please Report!

I'm very disappointed.
I will give you the characteristics of my PC as soon as possible

IainMcNeil
Site Admin
Site Admin
Posts: 13523
Joined: Fri Apr 01, 2005 10:19 am

Post by IainMcNeil » Thu Mar 04, 2010 3:38 pm

Sorry you are having problems. Have you got the latest drivers for your graphics card and latest version of DirectX 9.0c installed?

Your PC specs and operating system would also be useful.

pipfromslitherine
Site Admin
Site Admin
Posts: 9090
Joined: Wed Mar 23, 2005 10:35 pm

Post by pipfromslitherine » Thu Mar 04, 2010 4:03 pm

Looking forward to getting your system specifications - it is very important to us being able to help get you running. Also, please cut and paste in the last 20 or so lines of the error.log file found in your My Documents\GBM folder.

Cheers

Pip

Calgacos
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 6
Joined: Thu Mar 04, 2010 9:09 am

Post by Calgacos » Thu Mar 04, 2010 5:05 pm

Thank you very much guys
I have few time...I will post
1) errors
2) system specifications
3) I will check my drivers

1) errors

UNKNOWN TAGS IN: Config\system.txt
Unknown Tag: TURNTICKS
Unknown Tag: HITBONUS
END: Config\system.txt
Creating Device.....
MonkeyInitStart
MIS: Found DD
MIS: IsHW
MIS: SetCoop
MIS: Setting Disp Mode
MIS: Done Init 3D Device
MIS: SDRS
MIS: Tex Enum
MIS: Init Decal Render
######## EXCEPTION: 0xC000001D at address: 0x0047E873
C:\Programmi\Slitherine\HISTORY Great Battles Medieval;C:\Programmi\Slitherine\HISTORY Great Battles Medieval;C:\WINDOWS
CMViewport::Render
c:\dev\monkey10\viewportmonkey.cpp(113) : +10 bytes (CMViewport::Render) 0
CUIManager::Render
c:\dev\fantasyarena\legion2\uimanager.cpp(1031) : +0 bytes (CUIManager::Render) 0
CGame::CGame
c:\dev\fantasyarena\legion2\game.cpp(126) : +0 bytes (CGame::CGame) 0
StartApp
c:\dev\fantasyarena\legion2\system.cpp(643) : +35 bytes (StartApp) 0
WinMain
c:\dev\fantasyarena\legion2\system.cpp(1092) : +5 bytes (WinMain) 0
WinMainCRTStartup
f:\vs70builds\3077\vc\crtbld\crt\src\crtexe.c(390) : +27 bytes (WinMainCRTStartup) 0
RegisterWaitForInputIdle
Last edited by Calgacos on Thu Mar 04, 2010 5:15 pm, edited 2 times in total.

Calgacos
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 6
Joined: Thu Mar 04, 2010 9:09 am

Post by Calgacos » Thu Mar 04, 2010 5:11 pm

Tipo processore AMD Athlon XP-A, 2166 MHz (6.5 x 333) 3000+

Sistema operativo Windows XP (Home, Service Pack 3 installed)
ID scheda madre 07/24/2003-nVidia-nForce-6A61BA1BC-18
sheda video ATI Radeon 9600 (RV350)

Calgacos
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 6
Joined: Thu Mar 04, 2010 9:09 am

Post by Calgacos » Thu Mar 04, 2010 5:14 pm

Direct X 9.0 c (4.09.0000.0904)

pipfromslitherine
Site Admin
Site Admin
Posts: 9090
Joined: Wed Mar 23, 2005 10:35 pm

Post by pipfromslitherine » Thu Mar 04, 2010 7:34 pm

Can you please try the following:

+ uncheck the following boxes on the launcher to disable:
- Use shaders
- Bloom effect
- Enable Shadows
- Use reflections

+ set the Texture and Shadow quality to low (this should happen automatically, but just being safe in case the drivers are reporting incorrectly).

The 9600 is pretty old video card, so my guess is that is the issue. Hopefully turning down the settings will get it running.

Cheers

Pip

Calgacos
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 6
Joined: Thu Mar 04, 2010 9:09 am

Post by Calgacos » Thu Mar 04, 2010 7:50 pm

It still don't run, showing the same message

the video card is old, but when I updated the video drivers (I lost the update when I lost all my data on my PC
on January because of a Virus) I was able to run a game like Tom Clancy Hawx with the maximum
video quality including playing internet games...now ATI has changed the way in which I can get the drivers...I don't understand what I've to do.... I have to use a legacy support program (how?)

pipfromslitherine
Site Admin
Site Admin
Posts: 9090
Joined: Wed Mar 23, 2005 10:35 pm

Post by pipfromslitherine » Thu Mar 04, 2010 8:04 pm

So, to make sure I understand correctly, you've not been able to get those drivers again after your crash?

If you can remember the version you had, you might be able to find a mirror download for them using google?

I'll take a look at the ATI site to see if I can help.

Cheers

Pip

tronja
Private First Class - Opel Blitz
Private First Class - Opel Blitz
Posts: 2
Joined: Sat Dec 04, 2010 9:14 pm

Post by tronja » Sat Dec 04, 2010 9:21 pm

When the installation occurs after short time the following error message: C: \ Program Files \ Slitherine \ HISTORY Great Battles Medieval \ Data \ Battlefield \ Maps Textures \ dry grass green under tree.dds
A Dekoprimierungsfehler occurred (# 1024).

My system:
Intel Core 2 Quad 9650, Asus P5N-D, 4GB Ram, NVIDIA GeForce GTX 260, Win XP Pro SP 3

A fast help I would be very grateful and thank you in advance ever.

tronja

pipfromslitherine
Site Admin
Site Admin
Posts: 9090
Joined: Wed Mar 23, 2005 10:35 pm

Post by pipfromslitherine » Sat Dec 04, 2010 10:07 pm

Is this error during the installation process? It would seem to suggest that the download is corrupted in some way, so I would suggest redownloading it.

Cheers

Pip

tronja
Private First Class - Opel Blitz
Private First Class - Opel Blitz
Posts: 2
Joined: Sat Dec 04, 2010 9:14 pm

Post by tronja » Sun Dec 05, 2010 10:16 pm

Yes, during the installation. After the 3-4 minutes. The installation is not a download, but from a CD.

Greetings
tronja

pipfromslitherine
Site Admin
Site Admin
Posts: 9090
Joined: Wed Mar 23, 2005 10:35 pm

Post by pipfromslitherine » Sun Dec 05, 2010 11:12 pm

Is there any chance you can try the install on a different PC or DVD drive? I would also check the disk to see whether it has any damage to it. It does sound like it cannot fetch the data for that file, which makes me think it is damaged media, or a malfunctioning drive.

Cheers

Pip

Post Reply

Return to “HISTORY™ Great Battles Medieval : Tech Support”