Editor Lock Up In Win 7 Home Premium 64 bit

Tech support for HISTORY™ Great Battles Medieval

Moderator: Slitherine Core

Post Reply
NicholasBell
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 5
Joined: Tue Oct 30, 2007 5:25 pm

Editor Lock Up In Win 7 Home Premium 64 bit

Post by NicholasBell » Sun Oct 31, 2010 12:59 pm

No problems running the game. But the editor simply locks up after attempting to do anything and requires using the task manager to shut it down. I have attempted to use the compatibility mode function with various settings without success. Hope you have some suggestions.

Thanks!
Nick

pipfromslitherine
Site Admin
Site Admin
Posts: 8995
Joined: Wed Mar 23, 2005 10:35 pm

Post by pipfromslitherine » Sun Oct 31, 2010 5:13 pm

Hmm - never tried that specific combo. Do you have .NET installed, as the editor uses it.

Cheers

Pip

NicholasBell
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 5
Joined: Tue Oct 30, 2007 5:25 pm

Post by NicholasBell » Sun Oct 31, 2010 8:36 pm

Yes, win 7 64 installs .net as part of the OS. I found a verification program just to make sure and it confirms that NET 2.0, 3.0, 3.5 and 4 Client are all installed properly.

NicholasBell
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 5
Joined: Tue Oct 30, 2007 5:25 pm

Post by NicholasBell » Wed Nov 10, 2010 9:29 pm

Anyone looking at this problem? Or am I just outta luck? :(

IainMcNeil
Site Admin
Site Admin
Posts: 13517
Joined: Fri Apr 01, 2005 10:19 am

Post by IainMcNeil » Thu Nov 11, 2010 11:48 am

We've not had a chance to investigate yet unfortunately :(

grell
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 5
Joined: Sun Dec 03, 2006 7:45 am

Post by grell » Wed Aug 03, 2011 6:44 pm

I have the same problem, game runs fine but editor does not work, it freezes up.

Can anybody help please.

BTW I have win 7/64 bit as well

Regards,

Grell

pipfromslitherine
Site Admin
Site Admin
Posts: 8995
Joined: Wed Mar 23, 2005 10:35 pm

Post by pipfromslitherine » Wed Aug 03, 2011 8:28 pm

Does the editor start correctly? But then crashes when you attempt to click on any lists or buttons?

I'll confess I haven't had a chance to check into this yet, but I will add it to my todo list and see if we can get a solution found shortly.

Cheers

Pip

grell
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 5
Joined: Sun Dec 03, 2006 7:45 am

Post by grell » Thu Aug 04, 2011 11:46 am

Hi Pip,

The editor starts fine but as soon as I try to open a file it just freezes up when I click on the editor screen.

Then there is a message in the top of the editor that says it is not responding. When I click the X in the top right corner it says wait for program to respond or close it.

I have tried this a couple of dozen times.


Regards,

Grell

Post Reply

Return to “HISTORY™ Great Battles Medieval : Tech Support”