mouse problem

Tech support for HISTORY™ Great Battles Medieval

Moderator: Slitherine Core

Post Reply
fredsafc
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 5
Joined: Sat Dec 25, 2010 12:44 pm

mouse problem

Post by fredsafc » Tue Jan 11, 2011 8:51 pm

my mouse does'nt move around right during the game

pipfromslitherine
Site Admin
Site Admin
Posts: 9097
Joined: Wed Mar 23, 2005 10:35 pm

Post by pipfromslitherine » Tue Jan 11, 2011 9:59 pm

Can you be a little more specific - what behaviour do you see? There are known issues with lag when a driver has set itself to buffer too many frames, so you could check your driver control panel to see whether that is the issue.

Have you tried running in a window to see whether the behaviour changes?

Cheers

Pip

fredsafc
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 5
Joined: Sat Dec 25, 2010 12:44 pm

Post by fredsafc » Tue Jan 11, 2011 10:32 pm

during the game the mouse pointer is very hard to control when using the mouse pad or a wireless mouse sorry i can't be more helpful,very new at this computer stuff.Does it make a difference because i'm playing on a laptop.

pipfromslitherine
Site Admin
Site Admin
Posts: 9097
Joined: Wed Mar 23, 2005 10:35 pm

Post by pipfromslitherine » Tue Jan 11, 2011 11:24 pm

Does the game itself seem to animate and scroll smoothly and correctly? if not then it might be that the performance of the video card in the laptop isn't adequate, though you could try playing at a lower resolution and reducing the texture and shadow quality, or even turning off shaders (all from the initial launcher panel).

If it is just the mouse that is moving slowly and jerkily then you need to find your video card control panel (usually by right clicking the desktop, choosing properties, then settings, then Advanced.

Let us know if that doesn't help.

Cheers

Pip

fredsafc
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 5
Joined: Sat Dec 25, 2010 12:44 pm

Post by fredsafc » Wed Jan 12, 2011 6:29 pm

I lowererd the resolution , ect and it works fine .Just got to learn how to play the game now.Thanks for your help.

Post Reply

Return to “HISTORY™ Great Battles Medieval : Tech Support”