Other variants?

PC : fast paced WWII flying game with emphasis on fun.

Moderator: Slitherine Core

gilles123
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 13
Joined: Fri Aug 20, 2010 4:35 pm

Other variants?

Post by gilles123 » Wed Sep 08, 2010 10:41 am

I would love to see variants of the game eg Pacific theatre, Russian front, Vietnam and what about WW1?

By the way, a great 'easy to get into' game!

Would be great on the Nintendo Wii.

IainMcNeil
Site Admin
Site Admin
Posts: 13472
Joined: Fri Apr 01, 2005 10:19 am

Post by IainMcNeil » Wed Sep 08, 2010 10:59 am

Thanks - did you download your RAF bonus pack?

2 more Bonus packs coming soon that will let you control the Luftwaffe and Red Airforce so entire European theatre.

gilles123
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 13
Joined: Fri Aug 20, 2010 4:35 pm

Post by gilles123 » Wed Sep 08, 2010 11:18 am

Hi - yes.

As an aside - I am red/green colour blind. Given the ground colours and or night scenes, is it possible to much more highlight the target boxes?

IainMcNeil
Site Admin
Site Admin
Posts: 13472
Joined: Fri Apr 01, 2005 10:19 am

Post by IainMcNeil » Wed Sep 08, 2010 11:38 am

I'll mention it to the developer but the code base is pretty much locked down now and only new content is coming so I doubt anything can be done at this stage unfortunately :(

rich12545
Staff Sergeant - StuG IIIF
Staff Sergeant - StuG IIIF
Posts: 294
Joined: Wed Aug 11, 2010 3:36 pm

Post by rich12545 » Wed Sep 22, 2010 4:26 am

iainmcneil wrote:Thanks - did you download your RAF bonus pack?

2 more Bonus packs coming soon that will let you control the Luftwaffe and Red Airforce so entire European theatre.

Heh, Iain you could go into politics the way you answered the question. I'm looking at this game and trying the demo and am interested in other theaters especially the Pacific. Any possibility?

Also, do you know if joystick play will be fixed?

Looks like a fun game so far even if it does make me a bit carsick from the motion.

IainMcNeil
Site Admin
Site Admin
Posts: 13472
Joined: Fri Apr 01, 2005 10:19 am

Post by IainMcNeil » Wed Sep 22, 2010 8:11 am

The campaigns are all European theatre, so it probably isn't hard to guess what's coming next!

Luftwaffe
Red Air Force

rich12545
Staff Sergeant - StuG IIIF
Staff Sergeant - StuG IIIF
Posts: 294
Joined: Wed Aug 11, 2010 3:36 pm

Post by rich12545 » Wed Sep 22, 2010 3:40 pm

Ok but sorry this doesn't answer my questions.

Although the campaigns are all european theater this could be so far. So I'm wondering if there will be campaigns in the future in the pacific or maybe north africa theaters even in expansion packs.

Also and important, will the joystick problem be fixed? I have a programmable js that I use for ms flight simulator that I think would work great with this game.

IainMcNeil
Site Admin
Site Admin
Posts: 13472
Joined: Fri Apr 01, 2005 10:19 am

Post by IainMcNeil » Wed Sep 22, 2010 5:29 pm

We dont have any plans beyond what I've said here right now.

What exactly is the joystick issue?

rich12545
Staff Sergeant - StuG IIIF
Staff Sergeant - StuG IIIF
Posts: 294
Joined: Wed Aug 11, 2010 3:36 pm

Post by rich12545 » Thu Sep 23, 2010 12:32 am

First of all, there's something wrong with the forum. Every time I make a post it shows as invalid or something and I have to click submit again. Problem is half the time I forget and have to repost. Pain in the neck.

About the joystick, this was posted earlier and I also tried it. You have to keep your finger on shift or it stops working properly. But if you keep your finger on shift (which you shouldn't have to do anyway) a window comes up after 8 seconds. Anyhow, it needs to be fixed. Feel free to try it and you'll see.

Spectre_USA
Lance Corporal - SdKfz 222
Lance Corporal - SdKfz 222
Posts: 21
Joined: Mon May 03, 2010 4:55 pm

Post by Spectre_USA » Mon Sep 27, 2010 12:57 am

Yeah, I mentioned that in my review over at CombatSim.com.

You can shut off that "Sticky Keys" situation, so you don't get the pop-up.

As to the throttle, if you are using a joystick, you have to keep the shift key depressed to keep the props turning.

Believe it or not, there are some serious sim folks that like a break and some mindless arcade shoot-em-up on occasion, and prefer a joystick. Heck, mine is
an X-52 Pro HOTAS with separate rudders even.

Now, getting those in this simplified sim would be a kick!

IainMcNeil
Site Admin
Site Admin
Posts: 13472
Joined: Fri Apr 01, 2005 10:19 am

Post by IainMcNeil » Mon Sep 27, 2010 9:36 am

I will send this thread to the developer and see if they can offer any help. It would be good to hook in to the flight sim crowd if we could.

3Division
Private First Class - Opel Blitz
Private First Class - Opel Blitz
Posts: 1
Joined: Fri Apr 09, 2010 8:36 am

Post by 3Division » Mon Sep 27, 2010 2:09 pm

Hello, here is joyfix, description is inside archive, just copy-replace old file. Hopefuly helps ;)

http://3division.net/files/acjoyfix.zip

IainMcNeil
Site Admin
Site Admin
Posts: 13472
Joined: Fri Apr 01, 2005 10:19 am

Post by IainMcNeil » Mon Sep 27, 2010 3:03 pm

Thanks - just so you know this is the developer of the game so this is good to try. If it works let us know and we'll make it official.

rich12545
Staff Sergeant - StuG IIIF
Staff Sergeant - StuG IIIF
Posts: 294
Joined: Wed Aug 11, 2010 3:36 pm

Post by rich12545 » Wed Sep 29, 2010 4:45 pm

I got a serial number invalid so I guess it doesn't work in the demo.

IainMcNeil
Site Admin
Site Admin
Posts: 13472
Joined: Fri Apr 01, 2005 10:19 am

Post by IainMcNeil » Wed Sep 29, 2010 5:05 pm

Ah no sorry - this is only for the full game.

rich12545
Staff Sergeant - StuG IIIF
Staff Sergeant - StuG IIIF
Posts: 294
Joined: Wed Aug 11, 2010 3:36 pm

Post by rich12545 » Wed Sep 29, 2010 5:52 pm

Ok, but if it doesn't work in the demo I'll have no way of trying it to see how it works in the game.

IainMcNeil
Site Admin
Site Admin
Posts: 13472
Joined: Fri Apr 01, 2005 10:19 am

Post by IainMcNeil » Thu Sep 30, 2010 7:28 am

Understood but the developer wants to know if it fixes the issue before rolling it out in to the demo. CAn you someone with the game confirm if it does?

rich12545
Staff Sergeant - StuG IIIF
Staff Sergeant - StuG IIIF
Posts: 294
Joined: Wed Aug 11, 2010 3:36 pm

Post by rich12545 » Thu Sep 30, 2010 2:18 pm

This might sound dumb but why can't the developer try it? If someone is making a game about airplanes and it includes joystick control, wouldn't it make sense for that person to have a joystick?

IainMcNeil
Site Admin
Site Admin
Posts: 13472
Joined: Fri Apr 01, 2005 10:19 am

Post by IainMcNeil » Thu Sep 30, 2010 2:25 pm

Of course it works for them. The issue is always it doesnt work for end users with different joysticks or different software. That's the joy of PC's....

Or it could just be you're holding the joystick differently or on a different menu screen when ou try it. All of these are major causes of bugs!

Spectre_USA
Lance Corporal - SdKfz 222
Lance Corporal - SdKfz 222
Posts: 21
Joined: Mon May 03, 2010 4:55 pm

Post by Spectre_USA » Thu Sep 30, 2010 9:26 pm

I'll give it a go, and let you know.

Thanks!

___UPDATE___ Well, that didn't take long, and it WORKS!

Just like the mouse drive one, shift/ctrl do the up and down throttle, and when set, hands off, and the engines keep spinning.

Wunnerful!

My poor, cramped up fingers thank you again...

Post Reply

Return to “Airstrike Eagles of WWII”