DLC Scenarios standalone with outdated troups ?

PC : Turn based WW2 goodness in the mold of Panzer General. This promises to be a true classic!

Moderators: Slitherine Core, Panzer Corps Design, Panzer Corps Moderators

Ritterkreuz
Corporal - Strongpoint
Corporal - Strongpoint
Posts: 57
Joined: Fri Nov 11, 2011 8:20 am

DLC Scenarios standalone with outdated troups ?

Post by Ritterkreuz » Wed Dec 21, 2011 1:55 pm

Whenever I touched Panzergeneral I again (after having won everything), I didn't start a campaign, but tried the scenarios standalone which was a challenge with the potpourri of troups, so instead of a huge Tiger force, I had a mixture of Panzer III and IV.

Now, how does this work with the DLC scenarios?

I can't see them. Are they prepared for stand-alone with a defined set of (outdated) units?

VPaulus
Slitherine
Slitherine
Posts: 8131
Joined: Mon Dec 27, 2010 8:33 pm
Location: Portugal

Post by VPaulus » Wed Dec 21, 2011 2:03 pm

You can use the scenarios from the DLC: Grand Campaign as standalone scenarios.
For that you've to:
You need to copy DLC scenarios you want to play to custom scenario folder (%My Documents%\My Games\Panzer Corps\Scenario, create the folder if it does not exist), then inside the game select "Custom..." in scenario list and choose which scenario you want to play.
Please note, that the scenarios are not balanced for being played as standalone but rather to be played in a campaign.

MartyWard
Master Sergeant - Bf 109E
Master Sergeant - Bf 109E
Posts: 492
Joined: Mon Aug 15, 2011 3:46 pm

Post by MartyWard » Wed Dec 21, 2011 3:04 pm

VPaulus wrote:You can use the scenarios from the DLC: Grand Campaign as standalone scenarios.
For that you've to:
You need to copy DLC scenarios you want to play to custom scenario folder (%My Documents%\My Games\Panzer Corps\Scenario, create the folder if it does not exist), then inside the game select "Custom..." in scenario list and choose which scenario you want to play.
Please not, that the scenarios are not balanced for being played as standalone but rather to be played in a campaign.
I keep seeing references that the campaign scenarios are not balanced as individual scenarios. Do you assume that the German forces will be better/more numerous in the campaign and that is why they aren't balanced?

lordzimoa
Lordz Games Studio
Lordz Games Studio
Posts: 2417
Joined: Fri Oct 27, 2006 4:20 pm
Contact:

Post by lordzimoa » Wed Dec 21, 2011 3:48 pm

This explains it really:
It's quite simple really. For the AI to function optimally, it requires some pretty heavily configuration. Reinforcement settings, pre-placed units, AI triggers, timing configuration, and so on. The DLC are designed as campaigns from the German perspective, so the Allied AI and starting force has been configured as such, but the German side has not because the German side has been configured to be played by a Human player.

Same reason the MP maps don't show up in the scenario list by default. There is no proper AI configuration built into any of those maps. Sure they're playable with the AI which is why you can move the scenarios if you want, but they aren't optimized for it.

MartyWard
Master Sergeant - Bf 109E
Master Sergeant - Bf 109E
Posts: 492
Joined: Mon Aug 15, 2011 3:46 pm

Post by MartyWard » Wed Dec 21, 2011 4:54 pm

lordzimoa wrote:This explains it really:
It's quite simple really. For the AI to function optimally, it requires some pretty heavily configuration. Reinforcement settings, pre-placed units, AI triggers, timing configuration, and so on. The DLC are designed as campaigns from the German perspective, so the Allied AI and starting force has been configured as such, but the German side has not because the German side has been configured to be played by a Human player.

Same reason the MP maps don't show up in the scenario list by default. There is no proper AI configuration built into any of those maps. Sure they're playable with the AI which is why you can move the scenarios if you want, but they aren't optimized for it.
I am only talking about playing the scenarios from the German side.

Kerensky
Content Designer
Content Designer
Posts: 6970
Joined: Wed Jan 12, 2011 2:12 am

Post by Kerensky » Thu Dec 22, 2011 2:07 am

From the German perspective, I would say each scenario is configured on the same level as you have in the original campaign maps turned into scenarios.
Looking at some of the BETA 1942 maps... all the units are fairly up to date, but there definitely isn't any scenario of just placing all the best units. There are no Panzer IIs, or early variants of Panzer IIIs and IVs for example though.

Blackie616
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 9
Joined: Wed Nov 23, 2011 2:57 pm
Location: Canada

Re: DLC Scenarios standalone with outdated troups ?

Post by Blackie616 » Sat Apr 21, 2012 11:27 pm

I tried doing this above procedure and no joy! I created a dir named Scenario in my Panzer Corps folder moved the scenarios from the DLC into it and tried it in the game, no scens show???

Regards,

Blackie :(

Blackie616
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 9
Joined: Wed Nov 23, 2011 2:57 pm
Location: Canada

Re: DLC Scenarios standalone with outdated troups ?

Post by Blackie616 » Sun Apr 22, 2012 12:06 am

Disregard my last post above, I figured it out.

Regards,
Blackie

cmmcmlur
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 6
Joined: Wed Feb 10, 2010 12:31 am

Re: DLC Scenarios standalone with outdated troups ?

Post by cmmcmlur » Mon Aug 13, 2012 1:50 am

Blackie616 how did u figure this out been trying and still not seeing scenarios

VPaulus
Slitherine
Slitherine
Posts: 8131
Joined: Mon Dec 27, 2010 8:33 pm
Location: Portugal

Re: DLC Scenarios standalone with outdated troups ?

Post by VPaulus » Mon Aug 13, 2012 2:03 am

Just don't forget to press Custom in the Scenario screen:

Image

cmmcmlur
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 6
Joined: Wed Feb 10, 2010 12:31 am

Re: DLC Scenarios standalone with outdated troups ?

Post by cmmcmlur » Mon Aug 13, 2012 3:31 am

Tried that what files do you put in the scenario folder tried several ways still not there :cry:

VPaulus
Slitherine
Slitherine
Posts: 8131
Joined: Mon Dec 27, 2010 8:33 pm
Location: Portugal

Re: DLC Scenarios standalone with outdated troups ?

Post by VPaulus » Mon Aug 13, 2012 3:46 am

Let's suppose that I wat to play Lodz scenario from DLC 39.
I'll copy "Lodz.pzloc" and "Lodz.pzscn" from Panzer Corps\DLC\GC39\Data to My Games\Panzer Corps\Scenario

cmmcmlur
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 6
Joined: Wed Feb 10, 2010 12:31 am

Re: DLC Scenarios standalone with outdated troups ?

Post by cmmcmlur » Mon Aug 13, 2012 4:18 am

Still no luck even created scenario folder still no dice

VPaulus
Slitherine
Slitherine
Posts: 8131
Joined: Mon Dec 27, 2010 8:33 pm
Location: Portugal

Re: DLC Scenarios standalone with outdated troups ?

Post by VPaulus » Mon Aug 13, 2012 12:30 pm

Where have you created the scenario folder?

cmmcmlur
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 6
Joined: Wed Feb 10, 2010 12:31 am

Re: DLC Scenarios standalone with outdated troups ?

Post by cmmcmlur » Tue Aug 14, 2012 12:14 am

in the panzer corps main folder

VPaulus
Slitherine
Slitherine
Posts: 8131
Joined: Mon Dec 27, 2010 8:33 pm
Location: Portugal

Re: DLC Scenarios standalone with outdated troups ?

Post by VPaulus » Tue Aug 14, 2012 12:40 am

cmmcmlur wrote:in the panzer corps main folder
Wrong place.
You've to copy to Documents\My Games\ Panzer Corps\Scenario.

cmmcmlur
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 6
Joined: Wed Feb 10, 2010 12:31 am

Re: DLC Scenarios standalone with outdated troups ?

Post by cmmcmlur » Tue Aug 14, 2012 2:43 am

Got it thank you again it always comes down to user error thanks

Jardovec
Private First Class - Opel Blitz
Private First Class - Opel Blitz
Posts: 3
Joined: Fri Feb 08, 2013 1:50 am

Re: DLC Scenarios standalone with outdated troups ?

Post by Jardovec » Sun Feb 24, 2013 10:21 am

for me doesnt work :( I have ntb with Windows 7. I have my game in C:\Programfiles(x86)\Slitherine\Panzer Corps\ Where I must make folder Scenario to play them? Thanx very much.

Rudankort
FlashBack Games
FlashBack Games
Posts: 3579
Joined: Sat Aug 21, 2010 2:23 pm
Contact:

Re: DLC Scenarios standalone with outdated troups ?

Post by Rudankort » Sun Feb 24, 2013 3:44 pm

Jardovec wrote:for me doesnt work :( I have ntb with Windows 7. I have my game in C:\Programfiles(x86)\Slitherine\Panzer Corps\ Where I must make folder Scenario to play them? Thanx very much.
Scenario folder does not depend on the game installation location, it is complete separate. In WIndows 7, click Start->Documents, and then go to My Games/Panzer Corps/Scenario. This is where scenarios go. If Scenario subfolder does not exist, create it.

Jardovec
Private First Class - Opel Blitz
Private First Class - Opel Blitz
Posts: 3
Joined: Fri Feb 08, 2013 1:50 am

Re: DLC Scenarios standalone with outdated troups ?

Post by Jardovec » Mon Feb 25, 2013 5:16 pm

Works !!!!! :))) TNX very much Rudankort !! ;)

Post Reply

Return to “Panzer Corps”