Modding News: Importing 3D Units & Mod Launcher

Order of Battle is a series of operational WW2 games starting with the Pacific War and then on to Europe!

Moderators: Order of Battle Moderators, The Artistocrats

Post Reply
adherbal
The Artistocrats
The Artistocrats
Posts: 3894
Joined: Fri Jun 24, 2005 6:42 pm
Location: Belgium

Modding News: Importing 3D Units & Mod Launcher

Post by adherbal » Sun May 03, 2015 8:09 pm

Next patch will allow the importing of new 3D unit models created with 3D Studio Max. It also making mod management very easy by allowing players to choose what mod to launch at game start, without affecting the original game date.

Churchill tank from Battle Academy visits the plains of OoBP :)
import2.jpg
import2.jpg (62.67 KiB) Viewed 2817 times
Image

adherbal
The Artistocrats
The Artistocrats
Posts: 3894
Joined: Fri Jun 24, 2005 6:42 pm
Location: Belgium

Re: Modding News: Importing 3D Units

Post by adherbal » Tue May 05, 2015 1:27 pm

After the patch, if you have a Mod installed in the My Document folder, the game will automatically detect it and open this screen on start-up:
modlauncher.jpg
modlauncher.jpg (418.49 KiB) Viewed 2730 times
Image

harry_vdk
Staff Sergeant - Kavallerie
Staff Sergeant - Kavallerie
Posts: 334
Joined: Tue Jun 10, 2014 2:13 pm

Re: Modding News: Importing 3D Units & Mod Launcher

Post by harry_vdk » Tue May 05, 2015 1:53 pm

Just a idea, add a special MOD sub-forum for items like these.

Erik2
Order of Battle Moderator
Order of Battle Moderator
Posts: 6728
Joined: Thu Jul 14, 2011 12:59 pm
Location: Norway

Re: Modding News: Importing 3D Units & Mod Launcher

Post by Erik2 » Tue May 05, 2015 1:57 pm

Will you be able to re-use units from BA in the next OOB-sequel?
That would certainly speed up the process.

adherbal
The Artistocrats
The Artistocrats
Posts: 3894
Joined: Fri Jun 24, 2005 6:42 pm
Location: Belgium

Re: Modding News: Importing 3D Units & Mod Launcher

Post by adherbal » Tue May 05, 2015 2:13 pm

Not really, I just used the template model they made available as a modding example. Both games handle things in a different way so even if you had the original BA models there's a bit of work to set them up for OoB.
Image

Magic1111
2nd Lieutenant - Elite Panzer IVF/2
2nd Lieutenant - Elite Panzer IVF/2
Posts: 726
Joined: Mon Feb 25, 2013 8:11 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Modding News: Importing 3D Units & Mod Launcher

Post by Magic1111 » Tue May 05, 2015 2:43 pm

Hi adherbal!

Glad you´ve find our german DMP-Forum and create an account! :D

Please inform us in future of Modding News in regarding of this game on DMP-Forum too!

Thx in forward!

Best regards,
Magic

Ason
Corporal - Strongpoint
Corporal - Strongpoint
Posts: 53
Joined: Sun Jun 08, 2014 2:28 pm

Re: Modding News: Importing 3D Units & Mod Launcher

Post by Ason » Tue May 05, 2015 3:13 pm

Please McGuba, Chris10 or anyone, make a giant europe map scenario for this game!!

Erik2
Order of Battle Moderator
Order of Battle Moderator
Posts: 6728
Joined: Thu Jul 14, 2011 12:59 pm
Location: Norway

Re: Modding News: Importing 3D Units & Mod Launcher

Post by Erik2 » Tue May 05, 2015 3:20 pm

I think the map limits are 120x120.
I have a template ready to make a map covering the whole of the Pacific :roll:

Horst
Sr. Colonel - Battleship
Sr. Colonel - Battleship
Posts: 1621
Joined: Mon Feb 18, 2013 1:22 pm

Re: Modding News: Importing 3D Units & Mod Launcher

Post by Horst » Fri May 08, 2015 6:02 pm

The mod launcher is basically a good thing to have, but I'd rather see it being a main menu selection where you select your desired mod once, gladly with necessary game restart, and won't be bothered anymore afterwards to click around at every game start until you change it.
With 1.6.0 (hotfix), the intro movies were basically replaced by the mod launcher "intro" now, that we have to click through everytime. You normally use and play your mods either all the time or campaign-like mods for many sessions until you switch maybe to a different mod or vanilla mode. Just saying it would be more convenient with a main menu selection.

PS: Forgot to write that my own mod, which consist of only the units.txt file, is still loaded although I have to select the original game option. The second mod window on the right isn't selectable. No idea what's the reason, but maybe I also need a pretty mod picture like the Churchill there.

gunnergoz
Senior Corporal - Ju 87G
Senior Corporal - Ju 87G
Posts: 85
Joined: Wed Nov 22, 2006 6:08 pm

Re: Modding News: Importing 3D Units & Mod Launcher

Post by gunnergoz » Fri May 08, 2015 6:55 pm

Are we limited to using one mod at a time? It is hard to tell from the post. Thanks.

Ason
Corporal - Strongpoint
Corporal - Strongpoint
Posts: 53
Joined: Sun Jun 08, 2014 2:28 pm

Re: Modding News: Importing 3D Units & Mod Launcher

Post by Ason » Sat May 09, 2015 9:53 am

Erik wrote:I think the map limits are 120x120.
Really? This would be very bad news, can someone confirm this?

Erik2
Order of Battle Moderator
Order of Battle Moderator
Posts: 6728
Joined: Thu Jul 14, 2011 12:59 pm
Location: Norway

Re: Modding News: Importing 3D Units & Mod Launcher

Post by Erik2 » Sat May 09, 2015 11:40 am

Ason wrote:
Erik wrote:I think the map limits are 120x120.
Really? This would be very bad news, can someone confirm this?
I tend to make use of most of the available map size in my scenarios and this is one reason the scenario may take a bit longer to load and AI to finish its turn.

Post Reply

Return to “Order of Battle Series”