Can't build some building categories for no reason...?

Field of Glory: Empires is a grand strategy game in which you will have to move in an intricate and living tapestry of nations and tribes, each one with their distinctive culture.
Set in Europe and in the Mediterranean Area during the Classical Age, experience what truly means to manage an Empire.

Moderator: Pocus

Post Reply
DanZanzibar
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 10
Joined: Thu Feb 20, 2020 6:29 am

Can't build some building categories for no reason...?

Post by DanZanzibar » Thu Mar 19, 2020 3:21 pm

Can someone explain to me why I can't build healthcare structures in this region?

I have noticed this very rarely, but sometimes building categories aren't available for what appears to be no reason whatsoever...
Screen_00000000.jpg
Screen_00000000.jpg (809.13 KiB) Viewed 362 times

USGrant1962
Senior Corporal - Ju 87G
Senior Corporal - Ju 87G
Posts: 89
Joined: Mon Jan 02, 2017 7:04 pm

Re: Can't build some building categories for no reason...?

Post by USGrant1962 » Thu Mar 19, 2020 5:41 pm

Just to confirm, I've seen that too and only relatively recently. No idea why.

Usually in Health or Agriculture.

Bullseye500
Senior Corporal - Destroyer
Senior Corporal - Destroyer
Posts: 114
Joined: Tue Jul 30, 2019 10:58 pm

Re: Can't build some building categories for no reason...?

Post by Bullseye500 » Fri Mar 20, 2020 12:10 am

I also have a couple of Regions in my current game with the black-box icon.

stuart3
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 14
Joined: Mon Nov 04, 2019 5:41 pm

Re: Can't build some building categories for no reason...?

Post by stuart3 » Fri Mar 20, 2020 7:25 am

Campania is my only source of sulfur. It can only be exported if I build a large quarry there. It looks like I will never be given the opportunity because infrastructure options have now been black-boxed in that region.

surusI
Private First Class - Opel Blitz
Private First Class - Opel Blitz
Posts: 4
Joined: Tue Nov 04, 2014 10:35 pm

Re: Can't build some building categories for no reason...?

Post by surusI » Fri Mar 20, 2020 12:51 pm

DanZanzibar wrote:
Thu Mar 19, 2020 3:21 pm
Can someone explain to me why I can't build healthcare structures in this region?

I have noticed this very rarely, but sometimes building categories aren't available for what appears to be no reason whatsoever...

Screen_00000000.jpg
I believe it is because you are in an arid region and have limited access to water and many of those structures can not be built in arid regions

Pocus
Ageod
Ageod
Posts: 1986
Joined: Tue Oct 02, 2012 3:05 pm

Re: Can't build some building categories for no reason...?

Post by Pocus » Fri Mar 20, 2020 3:48 pm

Yes correct, although the Herbalist should be proposed. Do you have the saved game? If yes sent it to support@slitherine.co.uk
AGEOD Team - Makers of Empires, ACW2, WON, EAW, PON, AJE, RUS, ROP, WIA.

DanZanzibar
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 10
Joined: Thu Feb 20, 2020 6:29 am

Re: Can't build some building categories for no reason...?

Post by DanZanzibar » Fri Mar 20, 2020 6:21 pm

I think there are still quite a variety of buildings with no non-arid requirement that are not showing up. Neighboring arid regions already have a number of other buildings (although they may have been built by the AI before I conquered them).

I'll send the save game over.

Pocus
Ageod
Ageod
Posts: 1986
Joined: Tue Oct 02, 2012 3:05 pm

Re: Can't build some building categories for no reason...?

Post by Pocus » Mon Mar 23, 2020 3:48 pm

And I got it ... will inspect the save, thanks
AGEOD Team - Makers of Empires, ACW2, WON, EAW, PON, AJE, RUS, ROP, WIA.

Pocus
Ageod
Ageod
Posts: 1986
Joined: Tue Oct 02, 2012 3:05 pm

Re: Can't build some building categories for no reason...?

Post by Pocus » Wed Mar 25, 2020 4:39 pm

There was indeed a bug, once solved I checked and many regions which had no proposal (including Eryx) had one. Some still did not have one, but inspecting them this was valid: either the terrain was not right, or an upgrade was built or a mandatory resource was needed (for example Ardanis, no mill because you need grain, and nothing else possible because the terrain disallow the rest).

Thanks for the save, I'm sure others had the bug too. It will make into the next official patch, companion to the upcoming DLC.
AGEOD Team - Makers of Empires, ACW2, WON, EAW, PON, AJE, RUS, ROP, WIA.

DanZanzibar
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 10
Joined: Thu Feb 20, 2020 6:29 am

Re: Can't build some building categories for no reason...?

Post by DanZanzibar » Fri Mar 27, 2020 3:17 am

Thanks so much for checking into things! I'm glad I was able to help... Usually I just assume I don't know enough yet to figure it out.

By the way, I absolutely love this game. I've been playing turn based strategy since I was a kid with Civ 2 and this is easily the best new game I've tried in 5 years. Keep up the great work and I look forward to Persia!

Morbio
Brigadier-General - Elite Grenadier
Brigadier-General - Elite Grenadier
Posts: 2022
Joined: Fri Jan 01, 2010 4:40 pm
Location: Wokingham, UK

Re: Can't build some building categories for no reason...?

Post by Morbio » Sat Mar 28, 2020 9:38 am

I've seen it fairly regularly, generally in the desert regions.

Post Reply

Return to “Field of Glory: Empires”