Page 1 of 1

Splitting and merging units

Posted: Sun Nov 27, 2011 12:57 am
by doomtrader
To split a unit, choose one and select
Split Unit button

Image

a new window will pop up

Image

there you can decide how much strength will be given to the new unit.

after that you can choose where the new unit will be deployed

Image



To merge two units :
they must not be moved, must be understrength, must be same type and level
Choose a unit and select Merge units icon.

Image

after that all units that is possible to merge with will be highlighted

Image

After selecting the target unit it will be reinforced to full strength.

Posted: Sun Nov 27, 2011 1:06 am
by steambap
Can you merge divisions into corps?

Posted: Sun Nov 27, 2011 1:29 am
by doomtrader
Are you asking is there a possibility to change two divisions into one corps?

Posted: Sun Nov 27, 2011 3:18 am
by gunhojr
oh i like this idea of splitting units i was playing the new game unity of command and they have that function its cool.but one quetion doom if you have 2 units next to each other 1 has 8 and the other has 1 can you lose your 1 to join the 8 to make 9 if i remember on some games in past you couldnt do that hope you understand what im asking thanks

Posted: Sun Nov 27, 2011 3:24 am
by steambap
doomtrader wrote:Are you asking is there a possibility to change two divisions into one corps?
Yes

Posted: Sun Nov 27, 2011 11:47 pm
by doomtrader
gunhojr wrote:oh i like this idea of splitting units i was playing the new game unity of command and they have that function its cool.but one quetion doom if you have 2 units next to each other 1 has 8 and the other has 1 can you lose your 1 to join the 8 to make 9 if i remember on some games in past you couldnt do that hope you understand what im asking thanks
That depends how much % this 8 is. If 8 means that the unit is for example at 50% strength, then yes, you can add that 1 to make it 9.

Posted: Sun Nov 27, 2011 11:48 pm
by doomtrader
steambap wrote:
doomtrader wrote:Are you asking is there a possibility to change two divisions into one corps?
Yes
You can just upgrade any of those divisions into a corps.