Crash at startup

Tech support for Team Assault

Moderators: Slitherine Core, Zeal, Team Assault Design

fredmn
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 12
Joined: Sat Apr 09, 2011 5:51 pm

Crash at startup

Post by fredmn » Tue Apr 17, 2012 4:31 pm

After the "Team Assault" title, the game crashes. the log is

04-17-2012 18:30:08 | --------------------------------------------
04-17-2012 18:30:08 | Truevision3D Debug/Log File
04-17-2012 18:30:08 | --------------------------------------------
04-17-2012 18:30:08 | Engine Version : 6.5
04-17-2012 18:30:08 | ENGINE INFO : DLL Compilation time Nov 11 2009 23:25:48
04-17-2012 18:30:08 | DEVICE INIT : Initialize Depth
04-17-2012 18:30:08 | DEVICE INIT : Initializing the device in fullscreen mode, with a render surface size of 1024x768, format 22, depthbuffer 75
04-17-2012 18:30:08 | VIEWPORT MANAGER : Main viewport initialization
04-17-2012 18:30:08 | VIEWPORT MANAGER : Main viewport initialized (1024x768)
04-17-2012 18:30:08 | DEVICE INIT : Initialization successful !
04-17-2012 18:30:08 | DEVICE INFO : 3D Card : NVIDIA GeForce 9800 GT | Card ID : 1541 | Driver ID : 796042
04-17-2012 18:30:08 | DEVICE INFO : Available texture memory : 2374 MB
04-17-2012 18:30:08 | DEVICE INFO : Vertex Shaders 3.0 supported in hardware.
04-17-2012 18:30:08 | DEVICE INFO : Pixel Shaders 3.0 supported in hardware.
04-17-2012 18:30:08 | DEVICE INFO : Driver used is a DirectX9-level driver 'nvd3dum.dll'. Excellent
04-17-2012 18:30:08 | DEVICE INFO : Card Type Geforce6xxx/7xxx/8xxx/ATIRadeonX1xxx Level card, third generation of programmable card
04-17-2012 18:30:08 | DEVICE INIT : Couldn't find a valid antialiasing setting for this settings
04-17-2012 18:30:09 | TEXTURE MANAGER : Loading of 'Game/Files/Graphic/Textures/teamassaultbkg.png' successful 'NONAME' on index 5

Laxen
2nd Lieutenant - Panzer IVF/2
2nd Lieutenant - Panzer IVF/2
Posts: 666
Joined: Wed Sep 29, 2010 12:03 pm
Location: Visy, Gotland, Sweden

Re: Crash at startup

Post by Laxen » Wed Apr 18, 2012 9:12 am

Does it happen every time you start the game?
Rasmus Davidsson
Lead Designer at ZEAL Game Studio

fredmn
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 12
Joined: Sat Apr 09, 2011 5:51 pm

Re: Crash at startup

Post by fredmn » Wed Apr 18, 2012 10:05 am

Yes. I tried to uninstall and reinstall the game. But it doesn't change anything.

Laxen
2nd Lieutenant - Panzer IVF/2
2nd Lieutenant - Panzer IVF/2
Posts: 666
Joined: Wed Sep 29, 2010 12:03 pm
Location: Visy, Gotland, Sweden

Re: Crash at startup

Post by Laxen » Wed Apr 18, 2012 12:57 pm

Ok :/

It hurts me to hear. We have a few of this type of issues reported on our Mantis page (bug reporting service). We're working on it, but issues like this take time to track down. We're doing what we can.
Rasmus Davidsson
Lead Designer at ZEAL Game Studio

fredmn
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 12
Joined: Sat Apr 09, 2011 5:51 pm

Re: Crash at startup

Post by fredmn » Wed Apr 18, 2012 1:39 pm

Ok. Thanks. Let me know if you need more specific information(s).

A little precision : I was in the beta testing, and I had the same problems.

Laxen
2nd Lieutenant - Panzer IVF/2
2nd Lieutenant - Panzer IVF/2
Posts: 666
Joined: Wed Sep 29, 2010 12:03 pm
Location: Visy, Gotland, Sweden

Re: Crash at startup

Post by Laxen » Mon Apr 23, 2012 8:00 am

Ok :s

And it was reported during the beta?
Rasmus Davidsson
Lead Designer at ZEAL Game Studio

fredmn
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 12
Joined: Sat Apr 09, 2011 5:51 pm

Re: Crash at startup

Post by fredmn » Wed Apr 25, 2012 6:11 am

Yes, under ticket #0000183.

Laxen
2nd Lieutenant - Panzer IVF/2
2nd Lieutenant - Panzer IVF/2
Posts: 666
Joined: Wed Sep 29, 2010 12:03 pm
Location: Visy, Gotland, Sweden

Re: Crash at startup

Post by Laxen » Wed Apr 25, 2012 7:41 am

Ok, thanks.

Seems as if we weren't able to reproduce this issue or find a solution to it based on the information we had.

But what I heard, it seems as if the issue is related to playing the intro videos. You can try to download and install the CCCP codec pack (http://www.cccp-project.net/) which is a pack of codecs used to decoding video formats.

If you do now want to do this, we are working on implementing so that you may adjust your settings to that the intro videos aren't shown - which should solve your problem.

Thank you for your patience :)
Rasmus Davidsson
Lead Designer at ZEAL Game Studio

fredmn
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 12
Joined: Sat Apr 09, 2011 5:51 pm

Re: Crash at startup

Post by fredmn » Wed Apr 25, 2012 3:24 pm

I try an uninstall of the game - install of CCCP codec pack - reinstall Team Assault.

But nothing better :o(
I really hope that the forcoming modification will soluce the problem.

Xerkis
Major-General - Tiger I
Major-General - Tiger I
Posts: 2312
Joined: Thu Jul 07, 2011 12:56 pm
Location: Northeast, USA

Re: Crash at startup

Post by Xerkis » Wed Apr 25, 2012 3:36 pm

I hope so too – this is very terrible indeed.
Very sorry for all your troubles.

fredmn
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 12
Joined: Sat Apr 09, 2011 5:51 pm

Re: Crash at startup

Post by fredmn » Wed Apr 25, 2012 3:43 pm

Thanks for the help. I cross my fingers.

fredmn
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 12
Joined: Sat Apr 09, 2011 5:51 pm

Re: Crash at startup

Post by fredmn » Thu Jun 21, 2012 4:59 pm

Is there any news on the announced modifications ?

Xerkis
Major-General - Tiger I
Major-General - Tiger I
Posts: 2312
Joined: Thu Jul 07, 2011 12:56 pm
Location: Northeast, USA

Re: Crash at startup

Post by Xerkis » Fri Jun 22, 2012 11:04 am

fredmn wrote:Is there any news on the announced modifications ?
Nothing officially announced as of yet.
But I’m almost 100% sure that the fix for this issue is part of the first patch that is coming.
And according to Iain from Slitherine (posted in another thread) that patch should be very soon.

fredmn
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 12
Joined: Sat Apr 09, 2011 5:51 pm

Re: Crash at startup

Post by fredmn » Fri Jul 27, 2012 7:49 pm

Hello again,

I just installed the patch 1.2 and add the line "showvideos=false" in config file.
But I doesn't changed anything. The intro videos are not displayed, but the crash is still here, at the same point.

Laxen
2nd Lieutenant - Panzer IVF/2
2nd Lieutenant - Panzer IVF/2
Posts: 666
Joined: Wed Sep 29, 2010 12:03 pm
Location: Visy, Gotland, Sweden

Re: Crash at startup

Post by Laxen » Mon Jul 30, 2012 2:44 pm

Oh. That's not good at all, I really thought it was the video crashing :/

Does you log still look the same?

What operating system do you use etc? Which graphics card? Do all your computer specs match the criteria for the game?

I've forwarded to the tech people, but engine related crashes like these are always hard to track down since the cause to them can be of so many reasons. Any information that you can provide us with is very useful!
Rasmus Davidsson
Lead Designer at ZEAL Game Studio

fredmn
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 12
Joined: Sat Apr 09, 2011 5:51 pm

Re: Crash at startup

Post by fredmn » Mon Jul 30, 2012 5:09 pm

Here is the log, after a fresh install (i.e. the same) :

07-30-2012 18:58:09 | --------------------------------------------
07-30-2012 18:58:09 | Truevision3D Debug/Log File
07-30-2012 18:58:09 | --------------------------------------------
07-30-2012 18:58:09 | Engine Version : 6.5
07-30-2012 18:58:09 | ENGINE INFO : DLL Compilation time Nov 11 2009 23:25:48
07-30-2012 18:58:09 | DEVICE INIT : Initialize Depth
07-30-2012 18:58:09 | DEVICE INIT : Initializing the device in fullscreen mode, with a render surface size of 1024x768, format 22, depthbuffer 75
07-30-2012 18:58:10 | VIEWPORT MANAGER : Main viewport initialization
07-30-2012 18:58:10 | VIEWPORT MANAGER : Main viewport initialized (1024x768)
07-30-2012 18:58:10 | DEVICE INIT : Initialization successful !
07-30-2012 18:58:10 | DEVICE INFO : 3D Card : NVIDIA GeForce GTX 550 Ti | Card ID : 4676 | Driver ID : 852110
07-30-2012 18:58:10 | DEVICE INFO : Available texture memory : 2376 MB
07-30-2012 18:58:10 | DEVICE INFO : Vertex Shaders 3.0 supported in hardware.
07-30-2012 18:58:10 | DEVICE INFO : Pixel Shaders 3.0 supported in hardware.
07-30-2012 18:58:10 | DEVICE INFO : Driver used is a DirectX9-level driver 'nvd3dum.dll'. Excellent
07-30-2012 18:58:10 | DEVICE INFO : Card Type Geforce6xxx/7xxx/8xxx/ATIRadeonX1xxx Level card, third generation of programmable card
07-30-2012 18:58:11 | DEVICE INIT : Couldn't find a valid antialiasing setting for this settings
07-30-2012 18:58:12 | TEXTURE MANAGER : Loading of 'Game/Files/Graphic/Textures/teamassaultbkg.png' successful 'NONAME' on index 5

My Pc runs Windows7 - 32bit version, graphic card is GeForce GTX550Ti and proc is Core2 Quad Q8300 (2.5GHz).

All of this is quite mysterious for me. Let me know if you need more specific informations.

VPaulus
Slitherine
Slitherine
Posts: 8006
Joined: Mon Dec 27, 2010 8:33 pm
Location: Portugal

Re: Crash at startup

Post by VPaulus » Fri Aug 03, 2012 3:30 am

This is a shot in the dark, but couldn't be a problem related with DirectX9? The DirectX9 which comes with Win7 don't bring all files so it's always recommended to install DirectX9 in Windows 7.
You could try to install DirectX9.
Manually:
http://www.microsoft.com/en-us/download ... px?id=8109

Or you can also use the web installer version, although I've always use the above version:
http://www.microsoft.com/en-us/download ... aspx?id=35

It's just an idea.

fredmn
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 12
Joined: Sat Apr 09, 2011 5:51 pm

Re: Crash at startup

Post by fredmn » Fri Aug 03, 2012 8:50 am

VPaulus, thanks for your suggestion ... but, unfortunately, it doesn't improves the sitation. :(

VPaulus
Slitherine
Slitherine
Posts: 8006
Joined: Mon Dec 27, 2010 8:33 pm
Location: Portugal

Re: Crash at startup

Post by VPaulus » Fri Aug 03, 2012 12:13 pm

When does the error occurs? It's after playing the videos?
I too had a "similar" problem during beta, but it was after the videos and before "Team Assault" appear on the screen. The game would CTD.
Than I would restart again and no more issues. Only the first time.
I guess that message is in the error.log file, right?

fredmn
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 12
Joined: Sat Apr 09, 2011 5:51 pm

Re: Crash at startup

Post by fredmn » Fri Aug 03, 2012 12:57 pm

The problem arrises just after the "Team Assault" appearance, with the "loading" mention. It occurs each time.

Post Reply

Return to “Team Assault : Tech Support”