Poll: GS v3.0 status for users

PSP/DS/PC/MAC : WWII turn based grand strategy game

Moderators: firepowerjohan, rkr1958, Happycat, Slitherine Core

GS v3.0 status for users

1. GS v3.0 works (Matrixgames version with serial)
14
30%
2. GS v3.0 works (Slitherine version with serial)
13
28%
3. GS v3.0 works (Slitherine version without serial)
0
No votes
4. GS v3.0 works (MAC version with serial)
10
21%
5. GS v3.0 does not work (Matrixgames version with serial)
1
2%
6. GS v3.0 does not work (Slitherine version with serial)
8
17%
7. GS v3.0 does not work (Slitherine version without serial)
1
2%
8. GS v3.0 does not work (MAC version with serial)
0
No votes
 
Total votes: 47

Peter Stauffenberg
General - Carrier
General - Carrier
Posts: 4693
Joined: Sun Jul 08, 2007 4:13 pm
Location: Oslo, Norway

Poll: GS v3.0 status for users

Post by Peter Stauffenberg » Mon Sep 23, 2013 10:07 am

We need to see how the GS v3.0 update version is working. Can you please post your result in the poll if you have tried to install the new version. Please post comments here, particularly if you have problems.

We need comments to give feedback to Matrixgames.

richardsd
Lieutenant Colonel - Fw 190A
Lieutenant Colonel - Fw 190A
Posts: 1127
Joined: Sat Nov 03, 2007 5:30 am

Re: Poll: GS v3.0 status for users

Post by richardsd » Mon Sep 23, 2013 10:26 am

Stauffenberg wrote:We need to see how the GS v3.0 update version is working. Can you please post your result in the poll if you have tried to install the new version. Please post comments here, particularly if you have problems.

We need comments to give feedback to Matrixgames.
installer missed a folder but worked when manually added - default install and location used but multiple copies exist on machine due to beta testing

have 2 more machines to test

Falcon1
Corporal - 5 cm Pak 38
Corporal - 5 cm Pak 38
Posts: 45
Joined: Tue Aug 06, 2013 8:04 pm
Location: US

Re: Poll: GS v3.0 status for users

Post by Falcon1 » Mon Sep 23, 2013 11:16 am

Originally would not run but then ran OK when I installed it in the same folder as my CEAW installation. (game bought from Slitherine a month ago and 3.0 patch downloaded from Matrix as soon as the link appeared in this thread)

gilford
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 5
Joined: Fri Sep 20, 2013 1:25 am

Re: Poll: GS v3.0 status for users

Post by gilford » Mon Sep 23, 2013 11:31 am

works fine :) first create a new folder on the hard drive and call it slitherine 2 then install GS3 to that folder folder then copy all the files from slitherine folder 2 to the original slitherine folder and if it installs a shortcut on the desktop that doesn't work you can either load the game from the original europe at war shortcut or load the short from the slitherine folder

Pika
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 13
Joined: Sun Sep 01, 2013 1:22 am

Re: Poll: GS v3.0 status for users

Post by Pika » Mon Sep 23, 2013 9:14 pm

Mac version of the updater worked sweetly for me once they put the actual installer at the other end of the link. It found my serial without asking and the game has continued to run swimmingly since the update.

Blathergut
Field Marshal - Elefant
Field Marshal - Elefant
Posts: 5733
Joined: Tue Jan 22, 2008 1:44 am
Location: Southern Ontario, Canada

Re: Poll: GS v3.0 status for users

Post by Blathergut » Tue Sep 24, 2013 12:17 am

It seemed to install fine, accepting the serial numbers. However:

1. It said it was creating a shortcut but none ever appeared on desktop.

2. There is a "SlithLaunch" 80KB application in the folder and that seems to start the game (choose the two starting options) but then, (which happened before as I remember), a brief flash of a DOS window and then nothing. What was it that fixed this brief flash? Some file somewhere in saved games or such?

Blathergut
Field Marshal - Elefant
Field Marshal - Elefant
Posts: 5733
Joined: Tue Jan 22, 2008 1:44 am
Location: Southern Ontario, Canada

Re: Poll: GS v3.0 status for users

Post by Blathergut » Tue Sep 24, 2013 12:26 am

1a. Found the shortcut. Called "SlithLaunch" and just a folder instead of GS or such.

2a. DOS flashes and nothing.

Haven't done the poll yet...hoping it will work. Original game runs. GS does not.

Blathergut
Field Marshal - Elefant
Field Marshal - Elefant
Posts: 5733
Joined: Tue Jan 22, 2008 1:44 am
Location: Southern Ontario, Canada

Re: Poll: GS v3.0 status for users

Post by Blathergut » Tue Sep 24, 2013 12:29 am

Now I have in My Documents:

CEAW folder with a 'settings' file dated 2013-09-23
CEAW Grand Strategy 2.0
CEAW Grand Strategy 2.10
(can I delete those two folders?)(they each have a 'settings' file...should those be deleted?)
CEAW_INI...never saw this one before...it has something called 'LAUNCHER' configuration settings....should I delete this?

richardsd
Lieutenant Colonel - Fw 190A
Lieutenant Colonel - Fw 190A
Posts: 1127
Joined: Sat Nov 03, 2007 5:30 am

Re: Poll: GS v3.0 status for users

Post by richardsd » Tue Sep 24, 2013 12:36 am

Blathergut wrote:1a. Found the shortcut. Called "SlithLaunch" and just a folder instead of GS or such.

2a. DOS flashes and nothing.

Haven't done the poll yet...hoping it will work. Original game runs. GS does not.
thats most likely the missing jre\lib folder just copy it from your vanilla version

Blathergut
Field Marshal - Elefant
Field Marshal - Elefant
Posts: 5733
Joined: Tue Jan 22, 2008 1:44 am
Location: Southern Ontario, Canada

Re: Poll: GS v3.0 status for users

Post by Blathergut » Tue Sep 24, 2013 12:44 am

Copied lib folder into the jre folder. Game now loads and seems to run (got to opening moves screen) but no sound.

There seem to be many files missing. No Sounds folder for example.

Should I uninstall, reinstall 2.10, and then install 3.0 over that? Oiiiii....

richardsd
Lieutenant Colonel - Fw 190A
Lieutenant Colonel - Fw 190A
Posts: 1127
Joined: Sat Nov 03, 2007 5:30 am

Re: Poll: GS v3.0 status for users

Post by richardsd » Tue Sep 24, 2013 1:12 am

Blathergut wrote:Copied lib folder into the jre folder. Game now loads and seems to run (got to opening moves screen) but no sound.

There seem to be many files missing. No Sounds folder for example.

Should I uninstall, reinstall 2.10, and then install 3.0 over that? Oiiiii....
never run with sound on - so I don't know, but there are some files that you don't need

Blathergut
Field Marshal - Elefant
Field Marshal - Elefant
Posts: 5733
Joined: Tue Jan 22, 2008 1:44 am
Location: Southern Ontario, Canada

Re: Poll: GS v3.0 status for users

Post by Blathergut » Tue Sep 24, 2013 1:21 am

I couldn't uninstall because the 3.0 didn't appear in the list of uninstallable programs. I just deleted the folder I had made.

Reinstalled 2.10. Ran fine with sound and all.

Where do I install 3.0 to? It doesn't have a default location. I made a new folder GS 3.0 in the Slitherine folder of Programs x86 or whatever it is called. Should it be installed to a specific location?

Blathergut
Field Marshal - Elefant
Field Marshal - Elefant
Posts: 5733
Joined: Tue Jan 22, 2008 1:44 am
Location: Southern Ontario, Canada

Re: Poll: GS v3.0 status for users

Post by Blathergut » Tue Sep 24, 2013 1:29 am

3.0 doesn't run, at least not when it's installed into it's own folder. :(

richardsd
Lieutenant Colonel - Fw 190A
Lieutenant Colonel - Fw 190A
Posts: 1127
Joined: Sat Nov 03, 2007 5:30 am

Re: Poll: GS v3.0 status for users

Post by richardsd » Tue Sep 24, 2013 1:51 am

Blathergut wrote:3.0 doesn't run, at least not when it's installed into it's own folder. :(
I used default settings for location and let it run - then I copied the jre\lib manually after getting the launch flash bug

now works

Falcon1
Corporal - 5 cm Pak 38
Corporal - 5 cm Pak 38
Posts: 45
Joined: Tue Aug 06, 2013 8:04 pm
Location: US

Re: Poll: GS v3.0 status for users

Post by Falcon1 » Tue Sep 24, 2013 1:54 am

Blathergut wrote:3.0 doesn't run, at least not when it's installed into it's own folder. :(
Install GS into the same folder that CEAW is in.

Blathergut
Field Marshal - Elefant
Field Marshal - Elefant
Posts: 5733
Joined: Tue Jan 22, 2008 1:44 am
Location: Southern Ontario, Canada

Re: Poll: GS v3.0 status for users

Post by Blathergut » Tue Sep 24, 2013 1:56 am

The 3.0 installer doesn't show a default location.

I installed 3.0 into the GS Mod file in CEaW file and everything seems to be fine, sound and event pics and all. Now, to find time to try a game! :)

Blathergut
Field Marshal - Elefant
Field Marshal - Elefant
Posts: 5733
Joined: Tue Jan 22, 2008 1:44 am
Location: Southern Ontario, Canada

Re: Poll: GS v3.0 status for users

Post by Blathergut » Tue Sep 24, 2013 1:57 am

Is there a reason it is not a full install? Some sort of note about where to install would have been a great help and saved an evening of frustration.

richardsd
Lieutenant Colonel - Fw 190A
Lieutenant Colonel - Fw 190A
Posts: 1127
Joined: Sat Nov 03, 2007 5:30 am

Re: Poll: GS v3.0 status for users

Post by richardsd » Tue Sep 24, 2013 2:05 am

Blathergut wrote:Is there a reason it is not a full install? Some sort of note about where to install would have been a great help and saved an evening of frustration.
it has bugs :D

Peter Stauffenberg
General - Carrier
General - Carrier
Posts: 4693
Joined: Sun Jul 08, 2007 4:13 pm
Location: Oslo, Norway

Re: Poll: GS v3.0 status for users

Post by Peter Stauffenberg » Tue Sep 24, 2013 5:17 am

If you run the update version both the serial number and file location should be stored in the registry so you just go with the defaults.

Svitum
Private First Class - Opel Blitz
Private First Class - Opel Blitz
Posts: 2
Joined: Tue Sep 24, 2013 7:04 am

Re: Poll: GS v3.0 status for users

Post by Svitum » Tue Sep 24, 2013 7:05 am

It runs perfectly :D

Post Reply

Return to “MILITARY HISTORY™ Commander - Europe at War : General Discussion”