Zzz???

PSP/DS/PC/MAC : WWII turn based grand strategy game

Moderators: firepowerjohan, rkr1958, Happycat, Slitherine Core

Post Reply
Blathergut
Field Marshal - Elefant
Field Marshal - Elefant
Posts: 5733
Joined: Tue Jan 22, 2008 1:44 am
Location: Southern Ontario, Canada

Zzz???

Post by Blathergut » Sat Nov 09, 2013 11:24 pm

The German mech unit has just railed into the fortress hex. Why does it have the Zzz over it?

Image

pk867
Colonel - Ju 88A
Colonel - Ju 88A
Posts: 1598
Joined: Fri May 08, 2009 3:18 pm

Re: Zzz???

Post by pk867 » Sat Nov 09, 2013 11:42 pm

The owning player can place any unit on sentry by Right-clicking the hex.

For land units it does not affect the status.

We added this feature so that when relocating fighters the player can place them on sentry if they want.

If it is your opponent he is probably just messing with your mind.....:)

ncali
Staff Sergeant - Kavallerie
Staff Sergeant - Kavallerie
Posts: 327
Joined: Mon Apr 06, 2009 5:12 pm

Re: Zzz???

Post by ncali » Sat Nov 30, 2013 12:09 am

I'm sure this is discussed elsewhere, but I was just playing around with 3.0 for the first time. I noticed the zzzz seems to be automatic in some cases after a unit has moved. I assume this is a design feature?

pk867
Colonel - Ju 88A
Colonel - Ju 88A
Posts: 1598
Joined: Fri May 08, 2009 3:18 pm

Re: Zzz???

Post by pk867 » Sat Nov 30, 2013 1:07 am

Can you give me an example ? I have yet to encounter that it is automatic. The player has to set that.

In v3.00 we added that the player may place any unit on sentry by clicking the unit and then right clicking to set sentry on or off.

We also added sentry to subs to keep them hidden (no ambush) to surface ships except other subs.

_Augustus_
Sergeant - 7.5 cm FK 16 nA
Sergeant - 7.5 cm FK 16 nA
Posts: 213
Joined: Mon Dec 28, 2009 6:36 pm

Re: Zzz???

Post by _Augustus_ » Sat Nov 30, 2013 11:39 am

Maybe you're right-clicking on top of the unit after the move to deselect the unit, ncali.

You can right-click on units to change them to and from Zzz. Note that you can do that to and unit even after you've moved some other unit after moving the first unit. A very nice useful feature in 3.0 compared to the earlier versions IMO.

ncali
Staff Sergeant - Kavallerie
Staff Sergeant - Kavallerie
Posts: 327
Joined: Mon Apr 06, 2009 5:12 pm

Re: Zzz???

Post by ncali » Sat Nov 30, 2013 10:34 pm

_Augustus_ wrote:Maybe you're right-clicking on top of the unit after the move to deselect the unit, ncali.

You can right-click on units to change them to and from Zzz. Note that you can do that to and unit even after you've moved some other unit after moving the first unit. A very nice useful feature in 3.0 compared to the earlier versions IMO.
Yes, that's what I was doing! If you right-click on top of the unit after moving it, if zzzz's it. Thanks for the explanation.

Rasputitsa
Administrative Corporal - SdKfz 251/1
Administrative Corporal - SdKfz  251/1
Posts: 125
Joined: Wed Apr 15, 2009 10:58 am

Re: Zzz???

Post by Rasputitsa » Mon Dec 02, 2013 9:47 pm

I sometimes use the 'Zzz' sentry indicator on land units as a marker to be a reminder when I need to do something with a unit on a following move. :)

Post Reply

Return to “MILITARY HISTORY™ Commander - Europe at War : General Discussion”