Railway

Moderator: Pandora Moderators

Post Reply
Sapiento
Lance Corporal - SdKfz 222
Lance Corporal - SdKfz 222
Posts: 20
Joined: Sat Nov 23, 2013 12:51 pm

Railway

Post by Sapiento » Tue Jun 10, 2014 7:08 am

At the moment the game has only roads, but I think it lacks a faster transport mechanism for ground vehicles. Why not implement some kind of railway (vacuum railway tubes, or magnetic levitation to give it a fancy name) which reduces the movement cost to 1/10 or so?

Zak0r
Sergeant - Panzer IIC
Sergeant - Panzer IIC
Posts: 188
Joined: Sat Jan 25, 2014 1:21 pm

Re: Railway

Post by Zak0r » Tue Jun 10, 2014 4:00 pm

In the transcendence era there is a tech that doubles your movement points for all units.

ErissN6
Sergeant Major - Armoured Train
Sergeant Major - Armoured Train
Posts: 568
Joined: Wed Nov 20, 2013 11:34 pm
Location: France

Re: Railway

Post by ErissN6 » Tue Jun 10, 2014 5:47 pm

Maps are maybe not big enough.
There should be movement costs to embark and then to disembark. Attacking should be forbidden when embarked, save for infantry at half attack (and for train units with included weapon), and defending is too by the train unit or embarked infantry (other units can't defend while embarked).

Sapiento
Lance Corporal - SdKfz 222
Lance Corporal - SdKfz 222
Posts: 20
Joined: Sat Nov 23, 2013 12:51 pm

Re: Railway

Post by Sapiento » Wed Jun 11, 2014 6:26 am

ERISS wrote:Maps are maybe not big enough.
There should be movement costs to embark and then to disembark. Attacking should be forbidden when embarked, save for infantry at half attack (and for train units with included weapon), and defending is too by the train unit or embarked infantry (other units can't defend while embarked).
I don't think that the map size is a problem. I use a modified huge map with 96x96, but that's not the point. Railways are in use since more than 200 years, why shouldn't they be used on a colony planet. They are a relatively cheap and easy method to bring things and peoples from A to B.

Rossthegreat
Corporal - Strongpoint
Corporal - Strongpoint
Posts: 70
Joined: Mon Dec 02, 2013 8:08 pm

Re: Railway

Post by Rossthegreat » Mon Jun 23, 2014 3:10 am

Uhh well as long as they don't include the teleportation railways of civ4 :3

You could literally conquer the entire planet in a single turn as long as you meet the conditions of having enough units, lands is connected to each other by land and there is railways set down with railways of civ 4 xD

Zak0r
Sergeant - Panzer IIC
Sergeant - Panzer IIC
Posts: 188
Joined: Sat Jan 25, 2014 1:21 pm

Re: Railway

Post by Zak0r » Mon Jun 23, 2014 7:41 am

There were such railways already in earlier civ versions.

Post Reply

Return to “Pandora : Public Beta”