Setup screen at the beginning of the game

Buzz Aldrin's Space Program Manager (SPM) Road to the Moon is the ultimate game of space exploration.

Moderators: Nacho84, N_Molson

Post Reply
jjknap
Corporal - 5 cm Pak 38
Corporal - 5 cm Pak 38
Posts: 38
Joined: Sat Feb 09, 2013 2:06 am

Setup screen at the beginning of the game

Post by jjknap » Sat Jan 03, 2015 8:36 pm

Is there a switch to start the game with that will just use the default settings for resolution. Playing a lot of multi-player, it gets a little old having to "OK" past that screen every-time :D

Nacho84
SPM Moderator
SPM Moderator
Posts: 1382
Joined: Thu Feb 07, 2013 6:32 pm
Location: Brighton, UK

Re: Setup screen at the beginning of the game

Post by Nacho84 » Sun Jan 04, 2015 2:03 pm

Hello jjknap,

Sure, no problem at all. I've changed the settings so that the dialog is hidden by default. If you want to display it, you need to will need to hold the shift key down while launching the game. You'll get this change in 1.2.0.

Cheers,
Ignacio Liverotti
Lead Developer of Buzz Aldrin's Space Program Manager

Polar Motion
Twitter

jjknap
Corporal - 5 cm Pak 38
Corporal - 5 cm Pak 38
Posts: 38
Joined: Sat Feb 09, 2013 2:06 am

Re: Setup screen at the beginning of the game

Post by jjknap » Sun Jan 04, 2015 2:55 pm

Thanks so much! :lol:

dergilb
Lance Corporal - SdKfz 222
Lance Corporal - SdKfz 222
Posts: 24
Joined: Mon Nov 03, 2014 7:03 pm

Re: Setup screen at the beginning of the game

Post by dergilb » Sat Mar 14, 2015 10:35 pm

Hi all,

in 1.4.0 I still get the setup screen. And there's an option to change the key for "jump"...? :shock:

Have a nice day

dergilb

Nacho84
SPM Moderator
SPM Moderator
Posts: 1382
Joined: Thu Feb 07, 2013 6:32 pm
Location: Brighton, UK

Re: Setup screen at the beginning of the game

Post by Nacho84 » Sun Mar 15, 2015 6:51 am

Hello dergilb,

Unfortunately I had to bring the screen "back", because I realised it wasn't going to be obvious to newcomers that they had to press the alt key in order to bring up the resolution configuration dialog. The game engine would only give me three options: 1) show it all the time, 2) hide it but bring it when pressing the alt key, 3) don't show it at all. So I went for the first one.

Cheers,
Ignacio Liverotti
Lead Developer of Buzz Aldrin's Space Program Manager

Polar Motion
Twitter

dergilb
Lance Corporal - SdKfz 222
Lance Corporal - SdKfz 222
Posts: 24
Joined: Mon Nov 03, 2014 7:03 pm

Re: Setup screen at the beginning of the game

Post by dergilb » Sun Mar 15, 2015 11:22 am

Hi Nacho,

thank you for clearing this up. Is it possible to skip it via parameter?

Have a nice day

dergilb

Nacho84
SPM Moderator
SPM Moderator
Posts: 1382
Joined: Thu Feb 07, 2013 6:32 pm
Location: Brighton, UK

Re: Setup screen at the beginning of the game

Post by Nacho84 » Sun Mar 15, 2015 3:46 pm

Hello dergilb,

No, apparently you can't. There's this option 'show-screen-selector' (see the documentation here), but it's used for forcing the screen selector dialog. AFAIK, there's no option to hide it. I've also tried specifying '-screen-height' and '-screen-width', but the screen selector keeps showing up.

Cheers,
Ignacio Liverotti
Lead Developer of Buzz Aldrin's Space Program Manager

Polar Motion
Twitter

dergilb
Lance Corporal - SdKfz 222
Lance Corporal - SdKfz 222
Posts: 24
Joined: Mon Nov 03, 2014 7:03 pm

Re: Setup screen at the beginning of the game

Post by dergilb » Mon Mar 16, 2015 6:01 pm

Hello nacho,

thanks for the info. Looks like the only way to suppress this is by allowing to change the resolution at runtime. I.e. a fixed (=low) or guessed (=current) resolution for the first start with an in-game option to change resolution for the next start and beyond. Well, if you're bored...

Have a nice day

dergilb

Post Reply

Return to “Buzz Aldrin's Space Program Manager”