[Suggestion] Show LoS for active units

There is no peace among the stars: the Imperium of Man is beset on all sides by all kinds of threats. Among them is the Orks, a barbaric and warlike xeno race. One of their fiercest leaders, Grukk Face-Rippa, leads his Red Waaagh! in the Sanctus Reach system...
Post Reply
DocDesastro
Corporal - Strongpoint
Corporal - Strongpoint
Posts: 51
Joined: Sat Oct 12, 2013 8:01 am

[Suggestion] Show LoS for active units

Post by DocDesastro » Tue Jul 17, 2018 7:44 am

Just for making the game more comfortable:

Show always the LoS for the selected unit like light gray shadows or light red shadows on the floor tiles with harder contrast for the shooting range of the unit. Helps a lot when moving units to firing positions. If you want to attack something, click on it first and see the tiles it can see. From one of those you can start your attack.

zakblood
Most Active User 2017
Most Active User 2017
Posts: 16037
Joined: Thu Jun 12, 2014 6:44 pm

Re: [Suggestion] Show LoS for active units

Post by zakblood » Tue Jul 17, 2018 7:50 am

you can manually turn it on, range and LOS etc if you wish
Untitled.jpg
Untitled.jpg (79.78 KiB) Viewed 2111 times

DocDesastro
Corporal - Strongpoint
Corporal - Strongpoint
Posts: 51
Joined: Sat Oct 12, 2013 8:01 am

Re: [Suggestion] Show LoS for active units

Post by DocDesastro » Tue Jul 17, 2018 7:52 am

Ah....o.k. *blushing embarrassed*

Have not seen this up until now. Maybe more accessible in the UI then, please?

zakblood
Most Active User 2017
Most Active User 2017
Posts: 16037
Joined: Thu Jun 12, 2014 6:44 pm

Re: [Suggestion] Show LoS for active units

Post by zakblood » Tue Jul 17, 2018 8:34 pm

what like these?

overhead with LOS tools on and icons accessible from the UI across the screen
1.jpg
1.jpg (670.93 KiB) Viewed 2092 times
then normal view with UI icons shown
2.jpg
2.jpg (683.24 KiB) Viewed 2092 times

DocDesastro
Corporal - Strongpoint
Corporal - Strongpoint
Posts: 51
Joined: Sat Oct 12, 2013 8:01 am

Re: [Suggestion] Show LoS for active units

Post by DocDesastro » Wed Jul 18, 2018 8:36 am

Well...this works for stationary units and this information is redundant as units in range and sight have a targetting reticule over them. What I want to know is: Where can my enemy see me? If I plan to move on a certain spot: what can I see from there before making that decision. Like clicking a square or enemy and see what can be seen from there.
Last edited by DocDesastro on Wed Jul 18, 2018 8:43 am, edited 1 time in total.

zakblood
Most Active User 2017
Most Active User 2017
Posts: 16037
Joined: Thu Jun 12, 2014 6:44 pm

Re: [Suggestion] Show LoS for active units

Post by zakblood » Wed Jul 18, 2018 8:40 am

you can't, as if you can't see them atm, there not in range or in your LOS, so best advice is to move only in where you can see so you don't get ambushed or be seen and get indirect fire etc

DocDesastro
Corporal - Strongpoint
Corporal - Strongpoint
Posts: 51
Joined: Sat Oct 12, 2013 8:01 am

Re: [Suggestion] Show LoS for active units

Post by DocDesastro » Wed Jul 18, 2018 8:46 am

I know this. See: my greatest problem in game is managing heavy support units with long range. I want to move them into firing positions and although my estimations tell me, the new location will be o.k. it isn't, because a vehicle is too close or a piece of terrain which looks small blocks sight. I waste MP that way. Shooting targets next to objects is kind of a borderline decision currently.

zakblood
Most Active User 2017
Most Active User 2017
Posts: 16037
Joined: Thu Jun 12, 2014 6:44 pm

Re: [Suggestion] Show LoS for active units

Post by zakblood » Wed Jul 18, 2018 8:58 am

yes unit placement is half the fun and double the points regarding placement to win factor for a lucky place, so learning where you can and can't see is half the battle, but is never perfect either

Post Reply

Return to “Warhammer 40,000: Sanctus Reach”