only one slave max after battle ?

Field of Glory: Empires is a grand strategy game in which you will have to move in an intricate and living tapestry of nations and tribes, each one with their distinctive culture.
Set in Europe and in the Mediterranean Area during the Classical Age, experience what truly means to manage an Empire.

Moderator: Pocus

Post Reply
thierry2015
Senior Corporal - Destroyer
Senior Corporal - Destroyer
Posts: 110
Joined: Sat Oct 22, 2011 9:34 pm

only one slave max after battle ?

Post by thierry2015 » Tue Jul 09, 2019 6:49 am

After most battles, the winner will receive one slave at their nearest
capital or slave market (this may not happen after a very small battle)
great to have this system after a fight!

I had never seen it before!

logical that a small battle = 0 slave (enemies captured not enough to be worth the equivalent of 1 slave)

but for big battles can we get 2 or 3?

it is to be historical, if Spartacus was able to raise so many men is because Rome made a lot of war and so many many prisoners

so it would be interesting because a player making too many battles should then have to calm a flow of many slaves :mrgreen:
Attachments
280px-Tod_des_Spartacus_by_Hermann_Vogel.jpg
280px-Tod_des_Spartacus_by_Hermann_Vogel.jpg (24.2 KiB) Viewed 702 times

devoncop
Lieutenant Colonel - Panther D
Lieutenant Colonel - Panther D
Posts: 1269
Joined: Fri Nov 20, 2009 8:46 am

Re: only one slave max after battle ?

Post by devoncop » Tue Jul 09, 2019 6:52 am

thierry2015 wrote:
Tue Jul 09, 2019 6:49 am
After most battles, the winner will receive one slave at their nearest
capital or slave market (this may not happen after a very small battle)
great to have this system after a fight!

I had never seen it before!

logical that a small battle = 0 slave (enemies captured not enough to be worth the equivalent of 1 slave)

but for big battles can we get 2 or 3?

it is to be historical, if Spartacus was able to raise so many men is because Rome made a lot of war and so many many prisoners

so it would be interesting because a player making too many battles should then have to calm a flow of many slaves :mrgreen:

When your capital is in a state of permanent unrest through the discontent of the masses of slaves that have arrived there as a result of your armies fighting on your distant frontiers and the slaves then revolt throwing your country into chaos you may want to revisit the suggestion about more slaves 😂😂

zakblood
Most Active User 2017
Most Active User 2017
Posts: 15415
Joined: Thu Jun 12, 2014 6:44 pm

Re: only one slave max after battle ?

Post by zakblood » Tue Jul 09, 2019 6:54 am

in game one doesn't mean one, it's just one unit of slaves, same as one unit of infantry doesn't mean one soldier

thierry2015
Senior Corporal - Destroyer
Senior Corporal - Destroyer
Posts: 110
Joined: Sat Oct 22, 2011 9:34 pm

Re: only one slave max after battle ?

Post by thierry2015 » Tue Jul 09, 2019 7:23 am

Lorsque votre capitale est dans un état d'agitation permanente à cause du mécontentement des masses d'esclaves qui y sont arrivées à la suite du combat de vos armées sur vos frontières lointaines et des esclaves, puis si vous vous révoltez en jetant votre pays dans le chaos, vous pouvez revoir la suggestion à propos de plus d'esclaves
Yes, if you are a good strategist (and so many battles won = many slaves) you must be also an excellent leader of his Empire! :D :shock: :P

the challenge is very interesting i find

so that would be logical (just a suggestion)

defeated enemy but with units <5 = 0 slave
defeated enemy but with units> 5 <10 = 1 slave
defeated enemy but with units> 10 <20 = 2 slaves
defeated enemy but with units> 20 = 3 slaves

Got more more do not unbalance the game
in game one doesn't mean one, it's just one unit of slaves, same as one unit of infantry doesn't mean one soldier
Of course :D

For me (to give me an idea of ​​the game's scale) one population citizen or slave = 1000

But 1000 prisoners or 2000 or 3000 is not exaggerated

Sometimes Rome was making tens of thousands of prisoners

Per exemple Aquae Sextiae -102bc = 90,000
Battle of Vercellæ -101bc = 60,000

And the barbarians enslaved constitute, a generation later, the core of the troops of the great revolt of Spartacus
Attachments
rome_antique_image293.jpg
rome_antique_image293.jpg (21.28 KiB) Viewed 684 times

loki100
Major - 8.8 cm FlaK 36
Major - 8.8 cm FlaK 36
Posts: 976
Joined: Tue Dec 02, 2014 4:18 pm

Re: only one slave max after battle ?

Post by loki100 » Tue Jul 09, 2019 9:19 am

Slave management is a significant part of the game and not easy.

Early game, apart from at the lower difficulty levels, they tend to go to your capital region. Since they have an in-built loyalty problem (and this can be very bad if they come from ethnic groups like the Germans), this can build up. The good thing of course is this generates lots of building slots.

So they are bad (loyalty) and good (slots, but also infrastructure and food production).

With a slave market you can start to shift them around (if the number in a region > slots in use ... so if you've used the slots you have to live with the disloyalty), sell them or even buy more. There is an another decision that allows you to free them - this is basically good as you get a citizen of that culture group (so may still be low loyalty) but you get a further malus in regions with slave markets (disgruntled slavers).

After some near death experiences with slave revolts (a Sarmatian test game taught me a lot as most of my slaves were Germanic or Balkanic ethnics due my enthusiastic use of the raiding for money strategy), I've come to rethink my strategy. I now often sell them on (the decision also has a nice citizenship option so can't do this every time it comes up). The good here is you get some money (sometimes a lot ... I've just funded a second army in a MP test game this way), you lose population so a problem might be that pop<slots in use. So the trade off is it slows the accumulation of buildings till your native population catches up. But in general this gives you higher loyalty and can resolve serious problems in some regions.

All of which is a why of saying that I agree the 1 slave/battle/siege/raid is an abstraction. But I'd suspect you really don't want them accumulating faster :wink:

Note that if you do a lot of raiding, you will really accumulate a lot of slaves, you can do far more raids/turns than you will fight battles.

thierry2015
Senior Corporal - Destroyer
Senior Corporal - Destroyer
Posts: 110
Joined: Sat Oct 22, 2011 9:34 pm

Re: only one slave max after battle ?

Post by thierry2015 » Tue Jul 09, 2019 9:54 am

Oh :oops:
Slaves (6.3.5) will be acquired from winning battles and sieges or
by buying more through your slave markets
I did not read that the raid gives a slave! :D
if it is true then do not change anything or else we will get an avalanche of slave and it will be the end of my Empire! :mrgreen:

So 2 questions please

1
--- if raid then it means that the looted province loses one population?
if so then really i must to protect my borders :mrgreen:

2
--- the option that turns a slave into a citizen can we do it every turn?
(and this even if it causes unrest in areas that have slave markets)

my goal would then be to not build markets and liberate ALL slaves across my entire Empires = many many citizen and loyalty increase :D :D

but is it possible ?

thanks a lot

Awesome game
Attachments
rome-esclavage-740x431@2x.jpg
rome-esclavage-740x431@2x.jpg (347.11 KiB) Viewed 655 times

loki100
Major - 8.8 cm FlaK 36
Major - 8.8 cm FlaK 36
Posts: 976
Joined: Tue Dec 02, 2014 4:18 pm

Re: only one slave max after battle ?

Post by loki100 » Tue Jul 09, 2019 10:22 am

1- depends on how succesful the raid is. Some can destroy buildings and population, others gain some gold (and of course others fail). Depends on the relative power of the raiders-defenders (incl any in-region garrisons from buildings)

2 - no, its a decision that comes up every now and then. Rare if you are civ level 1 (my Sarmatian problem), common at civ level 3. This applies to sell/move slaves. Also the frequency depends on how many slave markets you have. You don't need the slave market to convert them to citizens (see the short AAR in the manual for an eg of this).

So no slave market = no slave selling. You can't escape the problem that way :(

This is something you come to appreciate when playing after a while, its a nice way to model the issues and problems.

thierry2015
Senior Corporal - Destroyer
Senior Corporal - Destroyer
Posts: 110
Joined: Sat Oct 22, 2011 9:34 pm

Re: only one slave max after battle ?

Post by thierry2015 » Tue Jul 09, 2019 10:41 am

Thanks

So

1
Raid = many diversity = cool :D
destroy buildings
Take Gold
And therefore destroy 1 population for region = 1 slave for me :D

2
So no slave market = no slave selling / no slave buy

3
You don't need the slave market to convert them to citizens
Ok
But release anyway is for 1 slave only and that triggers trouble region with market (market obligatory)

it's really well designed
Because never would ancient society have accepted a mass liberation of all slaves

Well, I can not do what I thought
and that's good because it was unthinkable for the time

Bravo :D

I forgot a question

since the raids seem powerful: are there many nations that can do it?

not the civilized nations?
Last edited by thierry2015 on Tue Jul 09, 2019 11:14 am, edited 2 times in total.

loki100
Major - 8.8 cm FlaK 36
Major - 8.8 cm FlaK 36
Posts: 976
Joined: Tue Dec 02, 2014 4:18 pm

Re: only one slave max after battle ?

Post by loki100 » Tue Jul 09, 2019 11:13 am

when you sell slaves it is from 1-10 (best seen from within the game to understand how it works)

you can make slaves into citizens with no slave market, if you have no slave markets this is a really good idea

raids, no its an attribute of some factions, you also have some factions that can build pirates and they raid as well (so Pontus army can't raid, its pirate ships can). But also some rulers have the raid trait, so sometimes a faction that cannot normally raid can do so.

raids are best/worst early game. You can pay for your army if you are a tribal nation this way and more likely to succeed. As population and buildings grow, raids become less likely to work, so not much use in the mid-game.

thierry2015
Senior Corporal - Destroyer
Senior Corporal - Destroyer
Posts: 110
Joined: Sat Oct 22, 2011 9:34 pm

Re: only one slave max after battle ?

Post by thierry2015 » Tue Jul 09, 2019 11:21 am

Great great great :D :D :D

I can not wait for the game's release :mrgreen:

Jagger2002
Sergeant - 7.5 cm FK 16 nA
Sergeant - 7.5 cm FK 16 nA
Posts: 203
Joined: Sun Dec 07, 2014 7:31 pm

Re: only one slave max after battle ?

Post by Jagger2002 » Wed Jul 17, 2019 1:27 am

you can make slaves into citizens with no slave market
So how do you convert slaves into free citizens without slave markets? I don't see how to do that.

KurtC
Lance Corporal - SdKfz 222
Lance Corporal - SdKfz 222
Posts: 26
Joined: Wed Dec 08, 2010 3:10 am

Re: only one slave max after battle ?

Post by KurtC » Wed Jul 17, 2019 2:03 am

Jagger2002 wrote:
Wed Jul 17, 2019 1:27 am
you can make slaves into citizens with no slave market
So how do you convert slaves into free citizens without slave markets? I don't see how to do that.
There is a decision event that let's you make slaves "freedmen".

Also, to the poster about slaves and there should be more. I played a game post release and the factions were building up real quickly and attacking each other and falling apart. Eventually, this, I think led to many slaves. So many, the slaves revolted and there was an army (this was still pretty early game too!) of slaves running around with 200+ power and 2 lesser stacks at about 60+ power. They were steamrolling everyone... Until I decided enough was enough. I had built a fairly big powerhouse (grew too soon, though, too and was having all sorts of troubles keeping it). Several nice size armies at about 190+ with good generals and I wiped out the big slave armies and brought everything back into alignment.

thierry2015
Senior Corporal - Destroyer
Senior Corporal - Destroyer
Posts: 110
Joined: Sat Oct 22, 2011 9:34 pm

Re: only one slave max after battle ?

Post by thierry2015 » Wed Jul 17, 2019 5:38 pm

There is a decision event that let's you make slaves "freedmen".
Is this event linked to a specific building that needs to be built? :roll:
(and I'm not talking about the slave market)

devoncop
Lieutenant Colonel - Panther D
Lieutenant Colonel - Panther D
Posts: 1269
Joined: Fri Nov 20, 2009 8:46 am

Re: only one slave max after battle ?

Post by devoncop » Wed Jul 17, 2019 5:47 pm

thierry2015 wrote:
Wed Jul 17, 2019 5:38 pm
There is a decision event that let's you make slaves "freedmen".
Is this event linked to a specific building that needs to be built? :roll:
(and I'm not talking about the slave market)
No it is not linked to a specific building.


I have been offered (and have taken) this decision a couple of times now in my SP Dacian campaign and I am around turn 90.

Note like almost all decisions it is not an easy decision. I went with making freedmen but it does upset few folks doing that. A bit like the selling slaves decision. Makes some nice money, reduces unrest but stalls the production in several regions simultaneously which can be a pain.

thierry2015
Senior Corporal - Destroyer
Senior Corporal - Destroyer
Posts: 110
Joined: Sat Oct 22, 2011 9:34 pm

Re: only one slave max after battle ?

Post by thierry2015 » Wed Jul 17, 2019 6:05 pm

very well thank you :D

so for the next patch --- please :D --- (to help against the revolts)
it would be interesting that this event rarely happens so few slaves and often if we have a lot of slave :mrgreen:

how many slaves can become citizens with this event?

only one each time?

juanval
Administrative Corporal - SdKfz 251/1
Administrative Corporal - SdKfz  251/1
Posts: 141
Joined: Fri Oct 25, 2013 10:05 am

Re: only one slave max after battle ?

Post by juanval » Wed Jul 17, 2019 6:18 pm

If you have for example some slave markets in your regions, where the slave unit gained atfer battle goes? to the closest region with slave market? to the region with less population with slave market? to a random region with slave market?

13obo
1st Lieutenant - 15 cm sFH 18
1st Lieutenant - 15 cm sFH 18
Posts: 830
Joined: Fri Aug 12, 2016 11:01 am

Re: only one slave max after battle ?

Post by 13obo » Wed Jul 17, 2019 7:36 pm

Slaves go to a random region with a slave market within 10 regions of the battle according to the manual.

KurtC
Lance Corporal - SdKfz 222
Lance Corporal - SdKfz 222
Posts: 26
Joined: Wed Dec 08, 2010 3:10 am

Re: only one slave max after battle ?

Post by KurtC » Wed Jul 17, 2019 10:41 pm

thierry2015 wrote:
Wed Jul 17, 2019 6:05 pm
very well thank you :D

so for the next patch --- please :D --- (to help against the revolts)
it would be interesting that this event rarely happens so few slaves and often if we have a lot of slave :mrgreen:

how many slaves can become citizens with this event?

only one each time?
I think up to 3 slaves? Not too positive, honestly. I thought I may have read that, though.

Post Reply

Return to “Field of Glory: Empires”