Change of resolution after playing

Tech support for HISTORY™ Great Battles Medieval

Moderator: Slitherine Core

Post Reply
petrus58
Lance Corporal - SdKfz 222
Lance Corporal - SdKfz 222
Posts: 23
Joined: Sun Oct 18, 2009 9:17 pm
Location: Nottingham, UK

Change of resolution after playing

Post by petrus58 » Thu Dec 10, 2009 10:06 am

This is a very minor issue, and easy to resolve, but I just wondered if anyone had any ideas why, after playing GBM, my resolution changes from my native 1680x1050 to 800x600. It only happens once I restart or bring my system out of hybernation. No other probelms. Thanks.

IainMcNeil
Site Admin
Site Admin
Posts: 13503
Joined: Fri Apr 01, 2005 10:19 am

Post by IainMcNeil » Thu Dec 10, 2009 10:15 am

That's a weird one :) What resolution are you playing the game at?

Is the system hibernating with GBM running?

petrus58
Lance Corporal - SdKfz 222
Lance Corporal - SdKfz 222
Posts: 23
Joined: Sun Oct 18, 2009 9:17 pm
Location: Nottingham, UK

Post by petrus58 » Thu Dec 10, 2009 11:02 am

I'm playing in 1680x1050 (native resolution). Once I've finished and shut down (game and PC) the problem occurs when I restart my pc (either from shutdown or hybernation). I would say 9/10 times the desktop resolution has changed to 800x600. As you say, weird!

Skorri
Private First Class - Opel Blitz
Private First Class - Opel Blitz
Posts: 4
Joined: Thu Dec 24, 2009 2:51 pm

Post by Skorri » Sat Dec 26, 2009 2:03 pm

I am also having this happen to me.
I'm playing at 1920x1200 resolution.

pipfromslitherine
Site Admin
Site Admin
Posts: 8952
Joined: Wed Mar 23, 2005 10:35 pm

Post by pipfromslitherine » Sat Dec 26, 2009 6:08 pm

That is very odd. If it is in the correct resolution when you shut down, I don't know how it could then reboot into a different one. What video card do you guys have?

Cheers

Pip

Post Reply

Return to “HISTORY™ Great Battles Medieval : Tech Support”