BA Skirmish mode with unit production (Beta updated v2)

PC : Battle Academy is a turn based tactical WWII game with almost limitless modding opportnuities.

Moderators: Slitherine Core, BA Moderators

jcb989
Colonel - Fallschirmjäger
Colonel - Fallschirmjäger
Posts: 1423
Joined: Fri Nov 05, 2010 12:02 am
Location: Bradenton, Florida

Re: BA Skirmish mode with unit production (playable Beta)

Post by jcb989 » Sat Jul 27, 2013 8:50 pm

GottaLove88s wrote:
jcb989 wrote:I found you can adjust that by doing the arithmetic on force selection screen points summed with the UI dialog starting points slider.
You mean spend 197 points less in FS?
No, spend anything you want in force selection. Then, adjust your starting points up accordingly.

Say you spend all 400 pts in initial selections.
Then on the next screen, give yourself at least 400 pts to start off with.
Otherwise, you will start negative. =)

GottaLove88s
Lieutenant-General - Do 217E
Lieutenant-General - Do 217E
Posts: 3151
Joined: Fri Apr 06, 2012 6:18 pm
Location: Palau

Re: BA Skirmish mode with unit production (playable Beta)

Post by GottaLove88s » Sat Jul 27, 2013 8:53 pm

Do units cost the same in force selection that they do from the 'resources' menu?
If they do, why not skip force selection altogether?
SCENARIO LINKS
Seelow'45 -> www.slitherine.com/forum/viewtopic.php?f=313&t=55132
Normandy'44 -> www.slitherine.com/forum/viewtopic.php?f=87&t=42094
Dieppe'42 -> www.slitherine.com/forum/viewtopic.php?f=87&t=42347

jcb989
Colonel - Fallschirmjäger
Colonel - Fallschirmjäger
Posts: 1423
Joined: Fri Nov 05, 2010 12:02 am
Location: Bradenton, Florida

Re: BA Skirmish mode with unit production (playable Beta)

Post by jcb989 » Sat Jul 27, 2013 10:01 pm

The scenario lets you do a deployment phase for the units purchased in force selection.

LandMarine47
Major-General - Tiger I
Major-General - Tiger I
Posts: 2467
Joined: Sun Oct 28, 2012 10:44 pm
Location: Texas

Re: BA Skirmish mode with unit production (playable Beta)

Post by LandMarine47 » Sat Jul 27, 2013 10:14 pm

BTW why can't we load troops onto the transports?

GottaLove88s
Lieutenant-General - Do 217E
Lieutenant-General - Do 217E
Posts: 3151
Joined: Fri Apr 06, 2012 6:18 pm
Location: Palau

Re: BA Skirmish mode with unit production (playable Beta)

Post by GottaLove88s » Sun Jul 28, 2013 9:00 am

LandMarine47 wrote:BTW why can't we load troops onto the transports?
You can. Just not immediately after choosing them. Wait one turn.
Best combo is a Wasp + Airborne :D
SCENARIO LINKS
Seelow'45 -> www.slitherine.com/forum/viewtopic.php?f=313&t=55132
Normandy'44 -> www.slitherine.com/forum/viewtopic.php?f=87&t=42094
Dieppe'42 -> www.slitherine.com/forum/viewtopic.php?f=87&t=42347

GottaLove88s
Lieutenant-General - Do 217E
Lieutenant-General - Do 217E
Posts: 3151
Joined: Fri Apr 06, 2012 6:18 pm
Location: Palau

Re: BA Skirmish mode with unit production (playable Beta)

Post by GottaLove88s » Sun Jul 28, 2013 9:01 am

jcb989 wrote:The scenario lets you do a deployment phase for the units purchased in force selection.
Good point. Had forgotten about that!
Then, I guess, just change the ranges of the sliders so that 'resources' will always start >0.
SCENARIO LINKS
Seelow'45 -> www.slitherine.com/forum/viewtopic.php?f=313&t=55132
Normandy'44 -> www.slitherine.com/forum/viewtopic.php?f=87&t=42094
Dieppe'42 -> www.slitherine.com/forum/viewtopic.php?f=87&t=42347

LandMarine47
Major-General - Tiger I
Major-General - Tiger I
Posts: 2467
Joined: Sun Oct 28, 2012 10:44 pm
Location: Texas

Re: BA Skirmish mode with unit production (playable Beta)

Post by LandMarine47 » Sun Jul 28, 2013 9:21 am

GottaLove88s wrote:
LandMarine47 wrote:BTW why can't we load troops onto the transports?
You can. Just not immediately after choosing them. Wait one turn.
Best combo is a Wasp + Airborne :D
For me it's Wasp and some killer Rangers :mrgreen: and yes I know that but why not in the deployment phase?

rf900
Staff Sergeant - Kavallerie
Staff Sergeant - Kavallerie
Posts: 339
Joined: Fri May 04, 2012 6:59 am

Re: BA Skirmish mode with unit production (playable Beta)

Post by rf900 » Sun Jul 28, 2013 5:53 pm

The bad resource calculation is because I was using a function that is only in the beta version. I have removed the Force selection as suggested and the deploy phase, easier to apply the mod to other maps also. I will add the ability to load units in transports from the start, at least for MP. Right now I am giving minor advantages to AI, like player can only buy 9 units per turn.

rf900
Staff Sergeant - Kavallerie
Staff Sergeant - Kavallerie
Posts: 339
Joined: Fri May 04, 2012 6:59 am

Re: BA Skirmish mode with unit production (playable Beta)

Post by rf900 » Wed Jul 31, 2013 6:13 am

I have updated the file in the first post, added 4 maps of different types, small, large, streched and one with few open spaces. The AI still has flaws and I need to look over it, but plays decent enough and you can always make it harder giving it more resources.

I removed the force selection, you start with 500 point apart from the ones selected in the options screen and the AI starts with around 700.

The paradrops work but need some help to do the animation with a C47 or similar.

So still a beta, but wanted to give you a better version as I will be out a few days, enjoy.

LandMarine47
Major-General - Tiger I
Major-General - Tiger I
Posts: 2467
Joined: Sun Oct 28, 2012 10:44 pm
Location: Texas

Re: BA Skirmish mode with unit production (playable Beta)

Post by LandMarine47 » Wed Jul 31, 2013 6:23 am

rf900 wrote:I have updated the file in the first post, added 4 maps of different types, small, large, streched and one with few open spaces. The AI still has flaws and I need to look over it, but plays decent enough and you can always make it harder giving it more resources.

I removed the force selection, you start with 500 point apart from the ones selected in the options screen and the AI starts with around 700.

The paradrops work but need some help to do the animation with a C47 or similar.

So still a beta, but wanted to give you a better version as I will be out a few days, enjoy.
The iPad link keeps giving me the first version

rf900
Staff Sergeant - Kavallerie
Staff Sergeant - Kavallerie
Posts: 339
Joined: Fri May 04, 2012 6:59 am

Re: BA Skirmish mode with unit production (Beta updated v2)

Post by rf900 » Wed Jul 31, 2013 8:07 am

Arg, sorry I forgot to generate the CPF file, will do it this afternoon.

rf900
Staff Sergeant - Kavallerie
Staff Sergeant - Kavallerie
Posts: 339
Joined: Fri May 04, 2012 6:59 am

Re: BA Skirmish mode with unit production (Beta updated v2)

Post by rf900 » Wed Jul 31, 2013 12:43 pm

Done, the LST file points now to the new version.

leci
Master Sergeant - Bf 109E
Master Sergeant - Bf 109E
Posts: 456
Joined: Tue Apr 03, 2012 12:00 pm

Re: BA Skirmish mode with unit production (Beta updated v2)

Post by leci » Wed Jul 31, 2013 5:15 pm

Deleted old game, downloaded the new version but the BA app crashes when trying to open the game?

Have also rebooted, switched off my iPad 2.

Gilles
My directory of Battle Academy Playable Mods & Scenarios at viewtopic.php?f=87&t=43167

Gilles

LandMarine47
Major-General - Tiger I
Major-General - Tiger I
Posts: 2467
Joined: Sun Oct 28, 2012 10:44 pm
Location: Texas

Re: BA Skirmish mode with unit production (Beta updated v2)

Post by LandMarine47 » Wed Jul 31, 2013 5:33 pm

leci wrote:Deleted old game, downloaded the new version but the BA app crashes when trying to open the game?

Have also rebooted, switched off my iPad 2.

Gilles
Yes for me this also happens. Will try to redownload and see what happens.

LandMarine47
Major-General - Tiger I
Major-General - Tiger I
Posts: 2467
Joined: Sun Oct 28, 2012 10:44 pm
Location: Texas

Re: BA Skirmish mode with unit production (Beta updated v2)

Post by LandMarine47 » Wed Jul 31, 2013 6:28 pm

Well I tried and I preformed better than last time. Other than that All I get is a White screen before I pick a mission and sometimes it freezes during loading. I like the maps though. The most challenging was the GJS Sword beach. The AI and I keep droping Paratroopers and the same objectives. Somehow they even got trucks full of infantry to the LZ's. while the German Paras leave chutes your men don't. And after a couple drops the code stopped working altogether. May have to look into this

chris234j
Lance Corporal - Panzer IA
Lance Corporal - Panzer IA
Posts: 17
Joined: Thu Nov 08, 2012 11:23 pm

Re: BA Skirmish mode with unit production (Beta updated v2)

Post by chris234j » Wed Jul 31, 2013 7:10 pm

i can also confirm the ipad download causes a crash i love this map and eagerly await to play the new version

LandMarine47
Major-General - Tiger I
Major-General - Tiger I
Posts: 2467
Joined: Sun Oct 28, 2012 10:44 pm
Location: Texas

Re: BA Skirmish mode with unit production (Beta updated v2)

Post by LandMarine47 » Wed Jul 31, 2013 8:55 pm

Axis Attack map doesn't work at all. It freezes during loading and when you leave the app it black screens you. This may be a bit too much for the iPads to handle. Or the codes are bugging it out. Only way to get the game to work is to delete then download again. Sorry for the extra work BTW :( just the iPad version is very glitched out at the moment. I'm sure Mac and PC are handling it fine!

pipfromslitherine
Site Admin
Site Admin
Posts: 9248
Joined: Wed Mar 23, 2005 10:35 pm

Re: BA Skirmish mode with unit production (Beta updated v2)

Post by pipfromslitherine » Thu Aug 01, 2013 4:11 pm

LandMarine47 wrote:Axis Attack map doesn't work at all. It freezes during loading and when you leave the app it black screens you. This may be a bit too much for the iPads to handle. Or the codes are bugging it out. Only way to get the game to work is to delete then download again. Sorry for the extra work BTW :( just the iPad version is very glitched out at the moment. I'm sure Mac and PC are handling it fine!
Tap the home key. Then double tap on the Home button on the iPad to bring up a list of running processes. Hold down to bring up - buttons on each item, then you can kill off the game and restart it. Should save having to delete and reinstall!

Cheers

Pip
follow me on Twitter here

leci
Master Sergeant - Bf 109E
Master Sergeant - Bf 109E
Posts: 456
Joined: Tue Apr 03, 2012 12:00 pm

Re: BA Skirmish mode with unit production (Beta updated v2)

Post by leci » Thu Aug 01, 2013 6:32 pm

Done everything (reboot etc) inc. deleting, adding etc. I did notice that having deleted, the download process provided to download links..... I might have cured this by stopping/restarting the app ie before cutting-n-pasting the link.

Gilles
My directory of Battle Academy Playable Mods & Scenarios at viewtopic.php?f=87&t=43167

Gilles

LandMarine47
Major-General - Tiger I
Major-General - Tiger I
Posts: 2467
Joined: Sun Oct 28, 2012 10:44 pm
Location: Texas

Re: BA Skirmish mode with unit production (Beta updated v2)

Post by LandMarine47 » Thu Aug 01, 2013 11:07 pm

pipfromslitherine wrote:
LandMarine47 wrote:Axis Attack map doesn't work at all. It freezes during loading and when you leave the app it black screens you. This may be a bit too much for the iPads to handle. Or the codes are bugging it out. Only way to get the game to work is to delete then download again. Sorry for the extra work BTW :( just the iPad version is very glitched out at the moment. I'm sure Mac and PC are handling it fine!
Tap the home key. Then double tap on the Home button on the iPad to bring up a list of running processes. Hold down to bring up - buttons on each item, then you can kill off the game and restart it. Should save having to delete and reinstall!

Cheers

Pip
Try this all the time! Doesn't work :( and when I say delete then reinstall I mean the user scenario not the app.

PS I don't know how the PC C-47 looks like but I think there was a bug in the iPad version. So far all we get is an un textured Typhoon making a bombing run instead of a C-47.

Post Reply

Return to “Battle Academy”