Bug Reports

A new story begins...
The sequel to a real classic: Panzer Corps is back!

Moderator: Panzer Corps 2 Moderators

Grondel
1st Lieutenant - Grenadier
1st Lieutenant - Grenadier
Posts: 753
Joined: Mon Aug 04, 2014 10:07 pm

Re: Bug Reports

Post by Grondel »

plane movement:
Image
While movement is calculated from the airport
Image
the actual movement is calculated from the position of the plane. result in this case, the plane is one hex short.
robman
Sergeant Major - Armoured Train
Sergeant Major - Armoured Train
Posts: 586
Joined: Mon Jan 30, 2012 10:05 pm

Re: Bug Reports

Post by robman »

^^I also have encountered this phenomenon periodically. I have never been able to figure out what triggers it.
Grondel
1st Lieutenant - Grenadier
1st Lieutenant - Grenadier
Posts: 753
Joined: Mon Aug 04, 2014 10:07 pm

Re: Bug Reports

Post by Grondel »

robman wrote: Wed Nov 30, 2022 3:16 pm ^^I also have encountered this phenomenon periodically. I have never been able to figure out what triggers it.
always happens when the plane is on the opposite side of the airport than the target and the target is at max range. u are 1 short then. doesn't happen very often.

sers,
Thomas
Catacol
Senior Corporal - Destroyer
Senior Corporal - Destroyer
Posts: 124
Joined: Sun Jun 30, 2019 12:09 pm

Re: Bug Reports

Post by Catacol »

Such an obvious one - and maybe in the 50 pages here someone has already stated it....but as it hasnt been fixed (which seems odd...) half tracks are slower over snow than trucks. Completely daft and makes winter scenarios a bit of a mockery.

snow cost movement 2. So trucks get 4 hexes over it. But for reasons I am unclear of, snow completely puts half track movement out of kilter. Infantry in 251s are pretty much stuck at foot speed.
JudgeAlfie
Private First Class - Opel Blitz
Private First Class - Opel Blitz
Posts: 1
Joined: Tue Jan 17, 2023 6:26 pm

Re: Bug Reports

Post by JudgeAlfie »

Both the 250th Azul Infanterie and 18th Azul Infanterie will have their models break if you change the camo on them.

What's worse is that neither unit has the ability to revert to it's original model (Spanish soldiers with 3 MP40s, spanish markings on their helmets and camo sprigs on their helmets) and will instead forever use a German soldier model with 3 MP40s and german markings on their helmet, with the camo 'sprigs' now just being gross boxes of whatever colour the uniform is.


Could we please get a fix for this to allow both the Azul units to revert to their correct model? I think the problem is that once you change the camo the game cannot figure out what the 'default' camo of the unit is since it's a different model and then it completely breaks.
robman
Sergeant Major - Armoured Train
Sergeant Major - Armoured Train
Posts: 586
Joined: Mon Jan 30, 2012 10:05 pm

Re: Bug Reports

Post by robman »

JudgeAlfie wrote: Tue Jan 17, 2023 6:28 pm Both the 250th Azul Infanterie and 18th Azul Infanterie will have their models break if you change the camo on them.

What's worse is that neither unit has the ability to revert to it's original model (Spanish soldiers with 3 MP40s, spanish markings on their helmets and camo sprigs on their helmets) and will instead forever use a German soldier model with 3 MP40s and german markings on their helmet, with the camo 'sprigs' now just being gross boxes of whatever colour the uniform is.


Could we please get a fix for this to allow both the Azul units to revert to their correct model? I think the problem is that once you change the camo the game cannot figure out what the 'default' camo of the unit is since it's a different model and then it completely breaks.
I noticed this as well, and when I tried to fix it, I was surprised to discover that there are no Spanish skins in the camo library.
impar
Master Sergeant - Bf 109E
Master Sergeant - Bf 109E
Posts: 496
Joined: Sun Jul 24, 2011 8:53 am
Location: Portugal

Re: Bug Reports

Post by impar »

Female offer or female officer?
Image
SirAllan
Staff Sergeant - StuG IIIF
Staff Sergeant - StuG IIIF
Posts: 282
Joined: Thu Nov 03, 2016 5:24 pm

Re: Bug Reports

Post by SirAllan »

6th Army not showing up in Operation Roland possible bug?
First of all I did save 6th Army at Stalingrad and I believe to have used them in another operation before.
But cant use them in Operation Roland.
When I deploy my force in Operation Roland, I can see a lot of units (6th Army) but they are somekind of faded out, so I dont have acces to them at all or the AI, cant even click on them.
So this must be a bug or what am I missing and how can it be fixed?
VirgilInTheSKY
Sergeant Major - Armoured Train
Sergeant Major - Armoured Train
Posts: 596
Joined: Wed Dec 18, 2019 4:26 pm

Re: Bug Reports

Post by VirgilInTheSKY »

SirAllan wrote: Wed Jan 25, 2023 11:56 am 6th Army not showing up in Operation Roland possible bug?
First of all I did save 6th Army at Stalingrad and I believe to have used them in another operation before.
But cant use them in Operation Roland.
When I deploy my force in Operation Roland, I can see a lot of units (6th Army) but they are somekind of faded out, so I dont have acces to them at all or the AI, cant even click on them.
So this must be a bug or what am I missing and how can it be fixed?
Impossible. 6th Army only showed up once in this scenario after Stanlingrad. Load your game from the start of Zaporzhia and run it again, if you really have got the right save then there will be a message event during it telling you that the 6th Army survivors are resting and refitting. What you described sounds like game does not think you have the proper token and triggered the kill unit action for that, resulting in those units showed up in Destroyed unit tab and only leave their wrecks and bodies at where they were.
SirAllan
Staff Sergeant - StuG IIIF
Staff Sergeant - StuG IIIF
Posts: 282
Joined: Thu Nov 03, 2016 5:24 pm

Re: Bug Reports

Post by SirAllan »

I was mistaken 6th Army for another army sorry.
Perhaps capturing inf units of smg type with a total of 49 confuse the game token of 1 smg?
Grondel
1st Lieutenant - Grenadier
1st Lieutenant - Grenadier
Posts: 753
Joined: Mon Aug 04, 2014 10:07 pm

Re: Bug Reports

Post by Grondel »

SirAllan wrote: Wed Jan 25, 2023 1:34 pm I was mistaken 6th Army for another army sorry.
Perhaps capturing inf units of smg type with a total of 49 confuse the game token of 1 smg?
during the Zaporizhia scenario the game checks the number of the SMG tokens. if different from 1 the 6th army will not return.

sers,
Thomas
RVallant
Sergeant - Panzer IIC
Sergeant - Panzer IIC
Posts: 179
Joined: Tue Jun 16, 2015 10:12 am

Re: Bug Reports

Post by RVallant »

I have a tech issue, which is weird as I'm running a decent rig.

Basically, I get horrific slowdown sometimes if I select a plane, plane movement shows up and I move to the edges of the map. The framerate just tanks for whatever reason.

Is this a known issue, or just something I'm having?
VirgilInTheSKY
Sergeant Major - Armoured Train
Sergeant Major - Armoured Train
Posts: 596
Joined: Wed Dec 18, 2019 4:26 pm

Re: Bug Reports

Post by VirgilInTheSKY »

RVallant wrote: Wed Feb 01, 2023 10:06 pm I have a tech issue, which is weird as I'm running a decent rig.

Basically, I get horrific slowdown sometimes if I select a plane, plane movement shows up and I move to the edges of the map. The framerate just tanks for whatever reason.

Is this a known issue, or just something I'm having?
A known one, it is supposed to have been solved together with AO44 release update.
Post Reply

Return to “Panzer Corps 2”