Bug Reports

A new story begins...
The sequel to a real classic: Panzer Corps is back!

Moderator: Panzer Corps 2 Moderators

Post Reply
pewp3w
Senior Corporal - Destroyer
Senior Corporal - Destroyer
Posts: 105
Joined: Sat Apr 26, 2014 8:23 pm

Report bugs?

Post by pewp3w » Fri Mar 20, 2020 10:21 am

Hello, sadly there are some bugs in the game and I would like to report them. Do I do that here or in the tech support subforum? Anyways:

I started my first campaign and took that specialization that would only allow you to upgrade three units per scenario. The description says that this does not count for transports. Sadly, after upgrading three tanks, I can not find any way to upgrade my infantry with transports. I do not know if transports for some reason actually DO count or if the option is simply disabled because I already have three upgrades for this mission, but that has to be fixed immediately.

There is another specialization that allows for only three elite reinforcements per mission. It should be clarified whether it also counts before the mission or not.

bssybeep
Administrative Corporal - SdKfz 232 8Rad
Administrative Corporal - SdKfz 232 8Rad
Posts: 157
Joined: Thu Jun 19, 2008 10:34 pm

unit name Bug

Post by bssybeep » Fri Mar 20, 2020 5:59 pm

I open the unit information and change the name (in this case an armored unit).
After the change when I hover the mouse cursor over the unit icon in the stats bar on the left of the screen, the pop-up is still the old name.

jeffoot77
Staff Sergeant - Kavallerie
Staff Sergeant - Kavallerie
Posts: 306
Joined: Thu May 21, 2015 7:31 pm

overstrenght bug --> get 2/15 str instead of 15/15 !

Post by jeffoot77 » Fri Mar 20, 2020 6:21 pm

hello,

Here is how happen the bug : At the beggining of the second scenario, i improved my panzer 38t to a panzer III ( the panzer 38 was already overstregnhted to 13) and i got a panzer III with 13 strenght. So, It is normal but when I overstrenghted it to max(15) . His (str) became 2 ! (on 15 max possible) : so I had to repair it to get 15 (str) to use it ! is it normal ?? i think the game make 15-13 instead of 13+2 ...
I tried several times and always gettting 2 strength /15 ...
my custom single player mini-campaign in order of battle : normandie-niemen:
http://www.slitherine.com/forum/viewtopic.php?f=374&t=79333&p=676302#p676302

jeffoot77
Staff Sergeant - Kavallerie
Staff Sergeant - Kavallerie
Posts: 306
Joined: Thu May 21, 2015 7:31 pm

Re: Report bugs?

Post by jeffoot77 » Fri Mar 20, 2020 6:25 pm

there is no bug because infantry= not transport !

and for the 3 elite , it is during alla scenario , even at the beginning at the deployment !
my custom single player mini-campaign in order of battle : normandie-niemen:
http://www.slitherine.com/forum/viewtopic.php?f=374&t=79333&p=676302#p676302

HannibalBarca64
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 7
Joined: Fri Jun 19, 2015 1:14 am

Re: Bug Reports

Post by HannibalBarca64 » Sat Mar 21, 2020 12:37 am

Tactical bomber does not seem to be earning awards properly. Observe:

Image

Image

It earned Anti-Tank Veteran 1, but seems to have stopped accumulating awards after that.

Patrick Ward
Slitherine
Slitherine
Posts: 745
Joined: Thu Sep 04, 2014 2:49 pm
Location: A small island in the Outer Hebrides.

Re: Bug Reports

Post by Patrick Ward » Sat Mar 21, 2020 2:40 am

Thanks guys. With the virus causing such disruption I don't know how many of us will be able to work over the weekend put please keep these bugs coming so we've a nice long list to get stuck into.

Cheers,

Pat
............................

Pat a Pixel Pusher

............................

pewp3w
Senior Corporal - Destroyer
Senior Corporal - Destroyer
Posts: 105
Joined: Sat Apr 26, 2014 8:23 pm

Re: Bug Reports

Post by pewp3w » Sat Mar 21, 2020 7:56 am

Anti-Air-Guns give defensive support to units outside of their range? A 40mm m/36 in the norway south scenario just supported an infantry unit against my strat bomber, although it was 3 tiles away and it only has a range of 2.

edit: I realized that AA and Artillery get +1 range when on high ground. I don't know whether that was explained in the tutorial.
Last edited by pewp3w on Sat Mar 21, 2020 10:06 am, edited 1 time in total.

Lokesz
Corporal - 5 cm Pak 38
Corporal - 5 cm Pak 38
Posts: 36
Joined: Tue Apr 30, 2013 2:39 pm

Re: Bug Reports

Post by Lokesz » Sat Mar 21, 2020 9:10 am

I noticed 2 things. When I switch my "Bose QC 35 II" off the game freezes and has to be killed in the task manager. There is no problem when I switch it on. (It uses bluetooth, no problems with other games.) The other problem is with the 88 AA in AT mode. When it moves short distance with organic transport and unloades it switches back to AA mode and does not give protection as I intended.

jeffoot77
Staff Sergeant - Kavallerie
Staff Sergeant - Kavallerie
Posts: 306
Joined: Thu May 21, 2015 7:31 pm

Re: Bug Reports

Post by jeffoot77 » Sat Mar 21, 2020 10:30 am

same bug/problem given by f Lokescz ..
my custom single player mini-campaign in order of battle : normandie-niemen:
http://www.slitherine.com/forum/viewtopic.php?f=374&t=79333&p=676302#p676302

Lokesz
Corporal - 5 cm Pak 38
Corporal - 5 cm Pak 38
Posts: 36
Joined: Tue Apr 30, 2013 2:39 pm

Re: Bug Reports

Post by Lokesz » Sat Mar 21, 2020 11:56 am

My general has "slow modernization". After 3 upgrades the upgrade-button becomes disabled. This makes it impossible to overstrength other units. Fortunately applying overstrength can be done before upgrading units.

ADMIRAL3
Corporal - 5 cm Pak 38
Corporal - 5 cm Pak 38
Posts: 38
Joined: Thu Jul 19, 2012 1:06 pm

Re: Bug Reports

Post by ADMIRAL3 » Sat Mar 21, 2020 2:25 pm

Tracked and weeled units move silently whilst infantry and planes have the right sound. Am I wrong? Tried all possible combination of audio options but no joy. Should I reinstall the game?
Ty for your help; the game is outstanding with a great developement potential like OOD WW2 and PzC1 did. LBM

ADMIRAL3
Corporal - 5 cm Pak 38
Corporal - 5 cm Pak 38
Posts: 38
Joined: Thu Jul 19, 2012 1:06 pm

Re: Bug Reports

Post by ADMIRAL3 » Sat Mar 21, 2020 2:39 pm

For info I have PzC2 Field Mar edition . Understand that the 2 DLCs included in the offer will be issued later?
LBM

rzwicker
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 6
Joined: Sat Mar 21, 2020 3:43 pm

Re: Bug Reports

Post by rzwicker » Sat Mar 21, 2020 3:49 pm

Lokesz wrote:
Sat Mar 21, 2020 11:56 am
My general has "slow modernization". After 3 upgrades the upgrade-button becomes disabled. This makes it impossible to overstrength other units. Fortunately applying overstrength can be done before upgrading units.
It sounds like this is exactly what "slow modernization" is supposed to do. Not a bug as far as i can tell.

rzwicker
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 6
Joined: Sat Mar 21, 2020 3:43 pm

Re: unit name Bug

Post by rzwicker » Sat Mar 21, 2020 3:51 pm

bssybeep wrote:
Fri Mar 20, 2020 5:59 pm
I open the unit information and change the name (in this case an armored unit).
After the change when I hover the mouse cursor over the unit icon in the stats bar on the left of the screen, the pop-up is still the old name.
Is it only the old name or the new name and the old name below? When you enter the new name, confirm by pressing "enter". After I did that, the unit name was changed but displayed both the new and the old name.

rzwicker
Private First Class - Wehrmacht Inf
Private First Class - Wehrmacht Inf
Posts: 6
Joined: Sat Mar 21, 2020 3:43 pm

No custom army option

Post by rzwicker » Sat Mar 21, 2020 3:54 pm

I selected the "custom army" option in the advanced menu to be able to pick my own army at the beginning of a campaign.
However, there was still a default army placed o the field. Am I missing something? How can I pick my own army when the "custom army" option is selected in the options advanced menu?

jeffoot77
Staff Sergeant - Kavallerie
Staff Sergeant - Kavallerie
Posts: 306
Joined: Thu May 21, 2015 7:31 pm

Re: Bug Reports

Post by jeffoot77 » Sat Mar 21, 2020 4:16 pm

if you want your custom army, u just have to delete all units alreday on field with " del" : it will give you back the prestige of the cost of the units , it takes 30 secondes ...

then make your own army
my custom single player mini-campaign in order of battle : normandie-niemen:
http://www.slitherine.com/forum/viewtopic.php?f=374&t=79333&p=676302#p676302

jeffoot77
Staff Sergeant - Kavallerie
Staff Sergeant - Kavallerie
Posts: 306
Joined: Thu May 21, 2015 7:31 pm

Re: Bug Reports

Post by jeffoot77 » Sat Mar 21, 2020 4:19 pm

another BUG :

with a dornier , i c'ant move the plane to another airfield : look the add files : i selected the plane then no yellow airfield on the top right near the 88 where i already just moved two 109 and one stuka


https://ibb.co/h9yhc1k
Last edited by jeffoot77 on Sat Mar 21, 2020 4:27 pm, edited 3 times in total.
my custom single player mini-campaign in order of battle : normandie-niemen:
http://www.slitherine.com/forum/viewtopic.php?f=374&t=79333&p=676302#p676302

Patrick Ward
Slitherine
Slitherine
Posts: 745
Joined: Thu Sep 04, 2014 2:49 pm
Location: A small island in the Outer Hebrides.

Re: Bug Reports

Post by Patrick Ward » Sat Mar 21, 2020 4:23 pm

jeffoot77 wrote:
Sat Mar 21, 2020 4:19 pm
another BUG :

with a dornier , i c'ant move the plane to another airfield : look the add files : i selected the plane then no yellow airfield on the top north where i already move two 109 and one stuka
Sorry, could you post a screen shot or preferably a zipped up saved game so it can be tested quickly. I think I know what you mean but we need alot more information.

Pat
............................

Pat a Pixel Pusher

............................

dalfrede
Captain - Heavy Cruiser
Captain - Heavy Cruiser
Posts: 909
Joined: Wed Mar 15, 2017 7:48 pm

Re: Bug Reports

Post by dalfrede » Sat Mar 21, 2020 4:27 pm

jeffoot77 wrote:
Sat Mar 21, 2020 4:19 pm
with a dornier , i c'ant move the plane to another airfield
Dirt Airfield.
Strats and Jets can't use dirt airfields, or carriers.
There comes a time on every project when it is time to shoot the engineer and ship the damn thing.

jeffoot77
Staff Sergeant - Kavallerie
Staff Sergeant - Kavallerie
Posts: 306
Joined: Thu May 21, 2015 7:31 pm

Re: Bug Reports

Post by jeffoot77 » Sat Mar 21, 2020 4:28 pm

ok thxs
my custom single player mini-campaign in order of battle : normandie-niemen:
http://www.slitherine.com/forum/viewtopic.php?f=374&t=79333&p=676302#p676302

Post Reply

Return to “Panzer Corps 2”